Last minute og restreiser – du finner reisen din her

Last minute og restreiser – du finner reisen din her

Hedda Bremer

Det starter allerede med værprofetenes tidlige sommervarsel. Hvis de tror det blir dårlig/ustabilt vær, endrer mange planene sine fra ferie i Norge til Syden-tur. På den andre siden kan profetier om en varm norsk sommer få mange nordmenn til å lete etter feriemuligheter i Norge i stedet for den planlagte Syden-ferien.

RestrejserJo nærmere man kommer sommerferien, jo viktigere (og mer nøyaktige) blir prognosene for sommerværet.

Hvis det er regn og kulde i juni øker salget av charterreiser drastisk, og i løpet av få uker kan charterselskapene melde om nesten utsolgte billetter. Motsatt kan sol og sommer i mai/juni bety at salget av reiser går i stå, og charterselskapene begynner derfor å tilby billetter til en svært lav pris. Antallet last minute og restreiser stiger så nesten proporsjonalt for hver solrike dag, og ikke minst hvis værvarselet lover fortsatt sol og sommer.

Å finne de billigste restplassene handler om overblikk og timing

Begynn med å definere hvilke ønsker du har til en Last Minute-reise, og gjør gjerne dette allerede i januar.

Tenk over hvilke land og eventuelt hvilke spesifikke reisemål du er interessert i, hvis behovet for Last Minute-tilbud oppstår. Du kan orientere deg om det totale reiseutvalget via Charterreisesøkemotoren.

På samme side kan du også opprette en Prisagent, der du kan lage en personlig profil med reiseønskene dine. Utfra den kommer du til å motta en daglig e-post med aktuelle tilbud som passer til din profil.

Hvis du har lyst til å reise om under 3 måneder er bestillingstidspunktet for reisen avgjørende. Når du så skal ta en beslutning er værvarselet og de aktuelle tilbudene de to viktigste faktorene. Hvis det ikke ser ut til å bli sol og varme i Norge og det dukker opp en god pris bør du vurdere å bestille reisen umiddelbart. Hvis solen skinner kan du til gjengjeld vente til en restplass dukker opp, så lenge du ikke venter for lenge.

Toppbilde (c) istockphoto / bobbidog

Avslapning på stranden (c) istockphoto / YuriLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy