Gratis severdigheter i New York

Opplev New York uten at det koster skjorta – severdigheter og aktiviteter

Travelmarket

I New York er det turistattraksjoner på rekke og rad, men det trenger ikke bli så dyrt. Her gir vi deg noen tips til gratis severdigheter i New York, slik at feriebudsjettet ikke overskrides.

  • Tips og inspirasjon
  • Billige flybilletter til New York

Kombinert med at det ofte er billige flybilletter til New York å finne på nettet, blir det dermed overkommelig med en storbyferie «over there».

Les også: Reisebudsjett til New York

Staten Island-fergen og Frihetsgudinnen, Ellis Island: Det desidert beste stedet å se Frihetsgudinnen og Staten Island fra er vannet. USAs immigranter ankom New Yorks havn via Ellis Island, og Frihetsgudinnen var ofte det første de så av USA.

Ground Zero, stedet hvor World Trade Centers tvillingtårn sto helt til angrepet 11. september 2001. Her ligger det nå en minnepark med monumenter. Blant annet er det et basseng i hvert av tårnenes fundamenter, med USAs største menneskeskapte vannfall nedover bassengenes sider.

Rockefellersenteret: Dette store handelskomplekset på Manhatten ble oppført av Rockefellerfamilien på 1930-tallet. Det er i flott Art Deco-stil med butikker, restauranter og skøytebane, alt samlet rundt et stort torg.

Wall Street er særlig kjent fra depresjonen i 30-årene. Børsen, the New York Stock Exchange, har en fantastisk flott marmorfasade, og New Yorks tidligere tollbygninger, the Federal Hall National Memorial, er også imponerende. Sistnevnte ble bygd på det stedet hvor George Washington ble innsatt som USAs første president, og er nå et museum med gratis entré.

Museer: Flere av museene i New York er gratis, enten hele uken eller deler av den. Forhør deg på nærmeste turistkontor, der har de alltid up-to-date-opplysninger.

Central Park er den store parken midt i New York som vi så ofte har sett på film. Her fins det dyrehage, skøytebaner, utendørs teater, svømmebasseng, innsjø med robåter og pent landskap med alt fra små stier til brede avenyer.

Fifth Avenue på Manhattan er en av verdens viktigste, dyreste og mest berømte shoppinggater, – et symbol på de rikes New York. Men hvis du klarer å holde deg til window shopping er det mye å se hos f.eks Tiffany & Co. Og hvis det ikke er butikkvinduer som gjør deg lykkelig, kan du i stedet beundre Guggenheim-museets vakre, kurvede arkitektur, St. Patrick-katedralen og ikke minst Empire State Building.

Times Square, stedet hvor minst 1 million mennesker møtes og feirer nyttårsaften, er også et imponerende syn resten av året med sine blinkende neonreklamer for USAs kjente merker. Her skjer det noe døgnet rundt, og ut fra dette krysset går dessuten Broadway, New Yorks berømte teaterkvartér.

Long Island er den største øya i det kontinentale USA. Her kan du gratis nyte den lokale arkitekturen, og på nordkysten ligger the Gold Coast hvor noen av de flotte bygningene fra starten av 1900-tallet er åpne for publikum. På Long Island ligger også The Hamptons, tre småbyer som er kjent for å være de rike newyorkernes oppholdssted om sommeren.

Kilde: Paul Scottyn
Foto: (c) istockphoto / andresr
Oslo - New YorkFra 4 299,-Velg


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.