Cruise i Karibia – hvor, når, hvordan m.m.

Maria Erica Jensen

Cruise er en av nordmennenes foretrukne ferieformer, og for dem som gjerne vil oppleve vakre karibiske øyer er cruise nærmest en ideell reisemåte. I denne artikkelen gir vi deg som vurderer en cruiseferie en rekke gode råd, men først ser vi litt på noen av de mest populære stedene du besøker på et cruise i Karibia.

  • Gode råd om cruise i Karibia
  • Forslag til cruise i Karibia

Hvilken cruiserute skal jeg velge?

Under beskriver vi noen av de stedene cruiseskipene i Karibia går til og gir deg en pekepinn om hva du kan oppleve der. Det fins også mange andre steder å besøke, så det gjelder å finne akkurat den cruiseruten som passer for deg. Vi har valgt å hoppe over det med vakre strender og turkisblått vann i beskrivelsene, da slikt nærmest er garantert i hele Karibia.

De amerikanske jomfruøyeneDe amerikanske jomfruøyene
Det er snart hundre år siden Dansk Vestindia ble solgt til amerikanerne, men fremdeles kan du lese skilt med danske gatenavn når du spaserer i de gamle gatene og besøker spennende, historiske bygninger.

Cozumel og den meksikanske riviera
Mexicos østkyst, som også kalles den meksikanske riviera, er populær blant cruisegjester. Flere steder kan du oppleve de gamle, men fremdeles veldig imponerende ruinene etter mayaindianerne, og i gamle dager var øya Cozumel tilholdssted for kjente sjørøvere som Sir Henry Morgan og Jean Lafitte.

Bahamas
Bahamas er et av de klassiske cruisereisemålene og fremdeles svært populær. De gamle gatene i hovedstaden Nassau byr på historiske bygninger, kunstgallerier og en sigarfabrikk hvor du kan få rulle din egen sigar.

Martinique
Columbus kalte Martinique for ”den frodigste, deiligste og mest sjarmerende øy i verden”. Andre kaller den blomsterøya. Her dyrkes det bananer, papaya og ananas, og som kallenavnet indikerer vokser det masse vakre blomster her. Den kreolske innflytelsen har vært fantastisk for maten, arkitekturen og kulturen og gjør absolutt Martinique til noe for seg selv.

Jamaica
Har man sagt Jamaica, blir man også nødt til å si reggae og Bob Marley. I hovedstaden Kingston kan du gå på Bob Marley-museet. Kulturen på Jamaica har gjennom tidene blitt preget av både asiater, afrikanere, spanjoler og briter, noe som har gitt Jamaica en helt spesiell atmosfære.

Barbados
Folk på Barbados beskriver av og til øya som mer engelsk enn England selv, men det skal du ikke la deg lure av, for Barbados har sin helt egen sjarm. Først og fremst er det herlige, tropiske klimaet annerledes enn det britiske, og kulturen med musikk, dans, mat, språk og kunst bærer tydelig preg av afrikansk innflytelse.

Tobago
Tobago er den tilbakelente øya i landet Trinidad og Tobago. Sammenlignet med Trinidad er det nemlig mer fokus på natur og avslapping på Tobago. Her kan du oppleve regnskog, fossefall og historiske bygninger, blant annet King George-fortet.

Det fins mange flere cruisereisemål enn dem vi har nevnt her. Utvalget er kjempestort, så ta deg god tid til å undersøke alle mulighetene før du bestemmer deg. Slik sikrer du deg en cruiseferie som svarer best mulig til dine behov.

Når på året skal jeg reise?

TortolaX

Høysesongen for cruise i Karibia strekker seg fra midten av desember til midten av april. Mens det da ofte er kaldt og vått i store deler av Norge er det varmt og tørt i Karibia. Ulempen er selvfølgelig at det er dyrest å dra på cruise i Karibia i høysesongen.

Hvis du ønsker deg et rolig cruise kan det være lurt å unngå mars, for da har amerikanerne ”spring break” og skipene fylles opp av familier.

Lavsesongen for cruise i Karibia er fra juni til november. Da er været mer ustabilt og det er risiko for regn og voldsomme, tropiske regnskyll. I løpet av disse månedene, og særlig om høsten, kan du dessuten risikere å komme ut for orkaner, selv om skipene vil prøve å seile langt utenom dem.

Hvordan finner jeg reisen?

Det er flere måter du kan kjøpe et cruise i Karibia på. Du kan arrangere hele reisen selv, kjøpe en ferdig pakke eller velge en mellomting.

Under ”Reiseforslag” her på Travelmarket finner du flere ulike typer av cruisetilbud fra forskjellige reiseselskaper – klikk her og velg det ønskede landet.

Legg merke til at noen reiseforslag inkluderer fly fra Norge t/r, mens andre kun omfatter selve cruiset med pensjon om bord. Hvis du kjøper en samlet reise har du en større trygghet når du er av sted.

Hvis du velger å bestille cruiset separat må du finne flybillettene selv. De fleste cruisene i Karibia starter i Florida, og dit kan du ofte fly relativt billig. Du kan søke etter flybilletter i vår flysøkemotor her.

Et godt tips er å komme en dag eller to før selve cruiset starter. Da kan du bli kvitt jetlag og være frisk og opplagt fra starten av cruiset, og dessuten unngå at en eventuell flyforsinkelse gjør at du kommer for sent til cruiseavgang.

Utenfor høysesongen er det ofte mulig å finne en god restplasspris hos cruiseselskapet. Dessverre hjelper det ikke oss i nord så mye, for flyprisene stiger som oftest etter hvert som avreisen nærmer seg. Derfor kan det anbefales å heller bestille et cruise i Karibia i god tid.

Andre gode råd

Innreisetillatelser og visum
Nordmenn kan reise inn i USA uten visum, men trenger en innreisetillatelse (ESTA). Les om reglene her. Sjekk også hvilke innreiseregler som gjelder i de forskjellige landene du kommer til å besøke i løpet av cruiset.

Vaksinasjoner og reiseforsikring
Selv om en stor del av tiden blir tilbrakt i luksus på et cruiseskip må du forhøre deg hos legen din om relevante vaksinasjoner. Å spare vekk vaksinasjoner kan bli ditt livs bommert. Husk også reiseforsikring.

Utflukter på land
Cruiseselskapenes egne utflukter på land er ikke alltid de beste, og heller ikke alltid de billigste. Bruk gjerne litt tid på å sjekke alternativer på nettet før du bestiller. Det fins for eksempel selskaper som cruisingexcursions.com som har spesialisert seg på turer, men du kan også arrangere din helt personlige tur og få se akkurat det du selv har mest lyst til.

Cruise i KaribiaTenk deg nøye om
Før du kontakter reisebyråer eller cruiseselskaper er det lurt å tenke grundig gjennom hva du ønsker å få ut av cruiseferien.

Det som er viktig for deg kan for eksempel være luksus, mest for pengene, utsøkt mat, romantikk, underholdning, gode utflukter, mosjon og velvære, gode seniorfasiliteter, aktiviteter for små barn eller større barn, spesielle arrangementer for alenereisende eller noe helt annet. Velg et cruise og et skip som svarer til nettopp dine behov.

Les også vår artikkel Hva koster cruise? Få svaret her

Toppfoto (c) istockphoto
Strand (c) istockphoto / mfron
Utsikt fra dekk (c) istockphoto / guvendemir

Under finner du gode tilbud på cruise i Karibia funnet i vårt Reiseforslag-søk. (Utvalget inkluderer USA som destinasjon, så noen cruise til andre steder enn Karibia har også sneket seg med.)

Søk cruise med dine egne kriterier herLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy