Viktig informasjon om Coronavirus

Severdigheter Sør-Marokko

Sør-Marokko
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 3 027,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Byen Mohammedia (Agadir)
Mohammedia er et populært utfluktssted fra Agadir. Byen er en moderne havneby. Byen har mye industri, blant annet en fiskefabrikk. Dessuten er det gode bademuligheter i nærheten av byen.
Badii Palasset (Marrakech)
Badii Palasset har lenge vært betraktet som et av den muslimske verdens vidundere. Det var regenten Ahmed El Mansour Dahbi som i 986 gav ordre om at palasset skulle bygges. Seksten år etter stod et prakteksemplar av en bygning ferdig.
Dar Si Said museet (Marrakech)
Et annet av Marrakeshs vidundere er Dar Si Said museet som danner ramme om opprinnelig marokkansk kunst. Her kan man se fantastiske rikdommer, blant annet Ahmed El Mansours (hersker fra 1578-1603) gull- og marmorskatter.
Den gamle bydelen (Marrakech)
Djemaa el-Fna er Marrakeshs bankende hjerte. Plassen i den gamle bydelen er en fortryllende maurtue. Her kan man møte historiefortellere, slangetemmere, magikere og akrobater. Det er alltid noe å kikke på og undres over, og man kan få mange timer til å gå med på bare å kikke, lukte og smake. Samtidig inneholder den gamle bydelen mange andre attraksjoner i form av moskéer og museer.
Byen Rachidia (Sør-Marokko)
Rachidia er Tafilalt-regionens hovedstad. Byen har et myldrende marked på hovedgaten. På veien mellom Rachidia og Erfoud kan man dessuten besøke Cirque de Jaffars gamle amfiteater.
Den tidligere franske garnisonen Ouarzazate (Sør-Marokko)
Denne tidligere franske garnisonen i det sørlige Marokko kan nås via en utrolig vakker vei fra Marrakesh over Tizi n'Tichka passet. Ouarzazate er et fint sted å starte hvis man vil videre inn i det sørlige Afrika.
Tinerhir området (Sør-Marokko)
Tinerhir var engang hjemsted for den franske fremmedlegionen. Stedet er verdt å besøke på grunn av en fantastisk utsikt over Draa Valley.
Ørkenlandsbyen Ait-Ben-Haddous Ksar (Sør-Marokko)
En Ksar er opprinnelig en slags mini-landsby eller hjemsted for ørkenfolket. Ait-Ben-Haddous Ksar i det sørlige Marokko er en av Marokkos mest berømte og har medvirket i atskillige filmer, blant annet i Lawrence of Arabia.
Byen Tafraout (Tafraout)
Tafraout er en av de vakreste byene i området omkring Agadir. Den ligger cirka 200 kilometer unna, og det er gode veiforbindelser. Området har et vell av mandel- og olivenplantasjer og en rekke stille, skyggefulle hager. I skyggen av valnøtttrærne i Tafraout får man fred og ro som intet annet sted i Marokko.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Casablanca
• Marrakech
• Rabat
• Tafraout
• Tangier
• Agadir
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.