Restplasser til Paros

Restplasser til Paros

Bedøm reisemålet (264 bedømmelser)
4.6

Reis på ferie til fantastiske Paros – bestill reisen her

Hvis du lengter etter sol og varme og savner fremmede himmelstrøk, bør du bare bestemme deg og kjøpe en reise til den greske øya Paros i dag.

Kykladene
Paros er den tredje største øya i Kykladene og ligger dermed ganske nær Tyrkia. Her kan du nyte massevis av soltimer på øyas vakre og kilometerlange strender. Paros har det hele. Øya byr på et frodig lavland hvor det dyrkes hvete, oliven, druer, sitrusfrukter og grønnsaker. Oppe i høyden ligger fjellene som består av kalkstein og hvor det helt siden oldtiden har blitt brutt marmor. Øya har også små, søte landsbyer og bølgende åser med vinranker, hvor det blant annet produseres tradisjonell vin. Paros summer av liv og glede og tilbyr bl.a. et rikt utvalg av vannsportsaktiviteter til mer aktive turister.

Gjennom sommeren inviterer Paros på tradisjonelle vin- og fiskefestivaler – til stor glede for øyas begeistrede turister. Liker du best å bare ligge og døse på en solseng mens huden brunes og humøret pleies, er Paros også et ideelt feriemål. Her finner du asurblått hav så langt øyet rekker og en fantastisk utsikt utover Middelhavet.

Paros er ei øy med historie
Paros er ei vakker og nydelig øy som også byr på en spennende og fascinerende historie. Øya var i det 3. og 2. årtusen f.kr. et svært viktig sentrum for den kykladiske og greske øygruppes kultur. Paros var (og er!) svært berømt for sin fantastiske, hvite og semitransparente parian-marmor, som ble brukt til bl.a. skulpturer, bygninger, og selveste Napoleons grav i Paris. Store marmorbrudd med små underjordiske ganger er fortsatt bevart den dag i dag og øya huser rester av flere helligdommer i form av bl.a. templer. På øyas nordside er en mykensk festning blitt utgravd og på øyas arkeologiske museum finnes det fragmenter av kjente marmorinskripsjoner.

Søk også etter restplasser med avreise fra Danmark og Sverige:
Afbudsrejser til Paros | Sista Minuten till Paros

Restplasser til Hellas

Finn reisen til Paros her

Les mer på bloggen vår