Covid-19 - UDs reiseinformasjon
Restplasser til Kos

Restplasser til Kos

Reis billig til Kos – Finn en restplass her

Bedøm reisemålet
4,6
(166 bedømmelser)
På en restplassreise til Kos vil du oppleve øyas fantastiske strender, unike stemning, festlige natteliv, rike naturskjønnhet og øyas ærefulle historie.

Det festlige Kos

Når du har sagt Kos, har du også sagt strandliv og feststemning i gatene. Kos er fylt med de mest fantastiske sandstrender, hvor den hvite sanden innbydende lokker turistene til flere timers besøk hver dag. Det er mange gode grunner til å reise hit, og på Kos kan du finne en strand som passer akkurat for deg. Liker du strender hvor du kan prøve all verdens fete strandsportsaktiviteter, vil stranden Marmari mest sannsynlig være noe for deg. Her er det mye å kaste seg over, og om kjæresten heller vil ligge litt i skyggen under en parasoll, er det også gode muligheter for det. Jet-ski, vindsurfing og vannski, er noen av de morsomme og adrenalinsparkende aktivitetene som du kan prøve her, og du bør ikke holde deg tilbake.
Etter en slik stranddag kan du fortsette festlighetene i Kos bys ville natteliv. Her dundrer musikken ut av høyttalerne natten lang, og det mikses avkjølende drinker i hopetall. Liker du fest og moro, er dette absolutt stedet for deg.

Det avslappende Kos

Men Kos kan by på veldig mye mer enn bare fest og actionpregede strender. Like ved Kos by finner du den nydelige Lambi-stranden, hvor det hersker en avslappende atmosfære. Lambi er en glimrende strand for deg som reiser med småbarn, eller som bare ønsker å tilbringe dagen i et rolig område med din kjære.
Ønsker du å oppleve en strand som er svært annerledes enn alle andre strender som du kjenner til, bør du ta en tur til stranden, Therma, og som navnet antyder, ligger i et område med varme kilder. Det er nærmest som om naturen har lagd sin egen spa-strand, hvor badegjestene kan bade i det oppvarmede, mineralholdige kildevannet året rundt – det er virkelig en opplevelse som du bør få med deg, hvis du er på en restplassreise på Kos!
Det er flotte veier på Kos, og derfor ordentlig gode muligheter for å leie sykler og komme seg rundt på øya på egenhånd. Kos ligger i et område, hvor det for mange tusen år siden var vulkansk aktivitet. Jorden på Kos er derfor meget fruktbar, og du vil oppleve grønne åser, storblomstrede busker og trær, og den vakreste, grønne natur, uansett hvor du beveger deg.

Den ukjente siden av Kos

Den greske øya Kos er berømt, og kanskje mest beryktet for sitt festlige natteliv, men hvis du gir deg selv tid til det, vil du kunne oppleve en helt annen siden av denne vakre, greske øya. På Kos kan du finne den mest fantastiske natur, et høyland uten turister, avsidesliggende strender, i tillegg til den opprinnelige, koselige stemningen i de små landsbyene rundt om på øya. Dessuten må vi heller ikke glemme øyas herlige hovedby, Kos, som du absolutt bør besøke. Byen Kos har sammen med resten av øya, vært en viktig brikke i handelen langs kysten ved Hellas og Tyrkia helt siden oldtiden, og du kan se utallige ruiner etter oldtidens praktbygninger rundt om på Kos.

Severdigheter i Kos by

I Kos by ligger byens fasinerende festning like ved havnen, og herfra ble middelalderens Kos forsvart av mektige og modige riddere. Barn og lekne sjeler vil elsker å besøke festningen, hvor man også kan nyte en vakker utsikt.
Like nedenfor festningen, finner du den gamle agoraen, som i oldtiden var byens handelssentrum. Den gang strømmet folk daglig til agoraen og gjorde sin handel, utvekslet nyheter og sladder, og i tillegg var agoraen stedet å være, hvis man ønsket å bli sett. Det er også mange andre spennende severdigheter i Kos by, og her kan du alltid få deilige dager til å gå med både sightseeing og shopping. Og til slutt kan man også reise på øy-hopping med de lokale fergene, til noen av de omkringliggende øyene som Rhodos, Samon og Kalymnos.

Prøv den deilige, lokale maten

Når du har ligget på stranden hele ettermiddagen, travet rundt i Kos by eller kanskje vært på dagsutflukt, er det ikke noe som er deiligere enn å sette seg til et veldekket bord og nyte fantastiske kulinariske opplevelser. Kos er berømt for sin deilige mat, og på hele øya kan du finne de mest fantastiske restauranter og tavernaer. Husk å prøve den lokale maten, for det greske kjøkken er jo et av de mest verdsatte i hele verden.

Avreiselufthavner til Kos

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.