Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Provence

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 2 535,- Fra 2 615,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Festningen Château d`lf (Marseille)
Alexander Dumas la historien om Greven av Monte Cristo til denne festningen, som ligger på en øy 20 minutter med båt fra Marseille. Borgen ble brukt som fengsel og ingen har sluppet vekk derfra. Fangene var ofte av politisk eller religiøs karakter, og størstedelen endte med å bli sinnsyk eller døde av å være innesperret på den dunkle klippeøyen før deres straff var ferdig sonet.
Kirken Basilique Saint Victor (Marseille)
Dette er byens eldste kirke og av utseende minner den en del om et fort. Helgenen som har navngitt stedet led martyr døden ved å bli knust mellom to møllesteiner og det er til minne om han at kirken er bygget. Under kirken ligger krypten og katakombene som kan besøkes mot et mindre beløp.
Musèe des Docks Roman (Marseille)
Romernes etterlatenskaper er blant annet synlig ved havnen i Marseille. De romerske havneanlegg ble oppdaget etter at tyskerne bombet området i 1943 og blottla de spennende ruinene fra antikken, og som nå kan ses på dette museum.
Musèe d`Art Moderne et d`Art Contemporain (Nice)
Et av de viktigste kulturelle sentrene på Côte d`Azur er Nices museum for moderne kunst. Utstillingene er fokusert på franske navn, mens pop-artens Andy Warhol og neo-realisten Roy Lichtenstein også er representert.
Promenade des Anglais (Nice)
Den forfrosne engelske overklasse som tok tog til det milde Syd Frankrike for å pleie sin gikt og astma i det tempererte klima, valgte å rekonvalesere på strandpromenaden som strekker seg fra Vieux Nice og langs vannet forbi de store mondene hotellene. Nå kan det vakre azurblå havet, de vakre toppløse jentene og de svaiende palmene nytes på en spasertur mellom rulleskøyteløpere, syklister og turister med kameraer.
Slottsruiner fra Le parc du Château (Nice)
Selv om det står slott på skiltet skal man lete lenge etter det gamle romerske akropolis som engang prydet dette fjellet som tårner seg opp over den gamle bydel. Det har ikke vært noe festningsverk på fjellet på 300 år, men stedet er fremdeles oppkalt etter det. Turen opp er krevende, men utsikten fra klippenes topp er vidunderlig. Herfra kan man se hele Englebukten, mens Nice ligger dypt klemt inne mellom grønne fjell.
Byen Avignon (Provence)
I Avignon finner man en bro fra det tolvte århundre som heter Pont St. Benezet og tiltrekker mange turister til byen som også har andre severdigheter. 9 forskjellige paver har hatt hovedsete i denne byen som har historisk bakgrunn i middelalderens politiske rankespill. Dette kan følges ved å besøke le Palais des Papes fra det fjortende århundre eller noen av de mange store museene.
Byen Les Arènes I Arles (Provence)
I den vakre antikke byen ved bredden av Rhône elven har romerne etterlatt seg tydelige kjennetegn. Byens arena lar tilskuere overvære ekte tyrefekting på tett hold fra det antikke amfiteater som er åpent for besøkene mellom forestillingene. Byen har også et historisk museum som beskriver romernes gjøremål, Le Musèe de I`Arles Antique.
Kløften Les Gorges du Tarn (Provence)
Naturens villskap kan ses her. En kan besøke den 80 kilometer lange kløften som enkelte steder er opp mot en halv kilometer dyp. Det er båtturer på elven i bunnen av kløften og det er drypsteinshuler i området som inneholder mer enn 400 kjempe stalaktitter og stalagmitter.
Byen Saint Tropez (Saint Tropez)
Hvis man vil menge seg med de rike og berømte er det her man skal lete. Stjerner og starletter kommer her til for å få en god farge. De riktig berømte holder seg til deres lystbåter et godt stykke fra kysten, så de ser man kun gjennom en tilstrekkelig lang telelinse som dyrkes blant paparazzi fotografene. Saint Tropez er en fin middelalder by med luksusbutikker, fremragende mat og et livlig natteliv på landjorden for dem som ikke har sin egen yacht.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.