Færøyene

8 steder å se på Færøyene – bli inspirert og se flypriser her

Hedda Bremer

Færøyene er med sine knapt 50 000 innbyggere et lite samfunn, spredt utover 18 bebodde øyer. Selv om storebror Island fremdeles kaprer de fleste turistene, har flere og flere reisende nå fått øynene opp for den ville og vakre øygruppen. Heldigvis er det plass til mange flere, og du kan fint kjøre flere mil uten å møte på andre biler. Bli med til Færøyene i denne artikkelen, og se våre tips til steder å besøke. Vi skriver også litt om gode tidspunkter å besøke øygruppen på.

  • Severdigheter og tips
  • Flyreiser til Færøyene

Vi vil anbefale deg å leie en bil dersom du har mulighet til dette, og det enkleste er å forhåndsbestille en som står klar på lufthavnens parkeringsplass når du ankommer. Vágar lufthavn er en liten og oversiktlig flyplass, så det er derfor lett å finne leiebilen.

Mykines

Mykines på Færøyene

Magiske Mykines er virkelig noe for seg selv. Det er det vestligste punktet på Færøyene, og er mest kjent for fyrtårnet, fuglene og de steile klippene.

Ta deg gjerne tid til å gå fra Mykines sentrum og ut til fyrtårnet, og avslutt med en øl i kaféen på Kristianshus.

Plasseringen i havgapet gjør Mykines til et værhardt sted, så husk å ta en reisesyketablett før båtturen!

Tórshavn

Tórshavn

Færøyenes hovedstad er en koselig og akkurat passe stor by med sine rundt 12 000 innbyggere. Her finner du små hyggelige butikker, kaféer og fine gamle trebygninger.

Gå blant smugene på Tinganes og forestill deg hvordan det ville vært å bo der. Sett deg på en av havnekaféene og bestill noe godt å drikke mens du kikker på dagliglivet. Husk også å ta en tur innom Dómkirkjan.

Lunsjen kan du for eksempel spise på Nordens hus, som også huser forskjellige kulturelle arrangementer og utstillinger.

Kirkjubøur

Færøyene

10 km sørvest for Tórshavn ligger Kirkjubøur, som blir sett på som det viktigste historiske stedet på Færøyene.

Her finner du Magnuskatedralen, kongsgården Kirkjubøargarður og Ólavskirkjan.

Merk det historiske suset i den gamle røykstuen, studér de vakre utskjæringene og ta en tur innom den lille kirken, hvis port er dekorert med vakker glasskunst.

Selv om det er interessant å se de historiske byggene, er det kanskje stillheten, den beroligende utsikten og de flotte hestene du kommer til å huske best fra Kirkjubøur.

Gásadalur

Færøyene

Den idylliske og avsidesliggende bygden Gásadalur ligger på vestsiden av lufthavnsøyen Vágar og er omringet av fjell. Gásadalur fikk faktisk ikke veiforbindelse før Gásadalstunnilin kom i 2004, og er fremdeles en av Færøyenes mest utilgjengelige bygder.

Vi anbefaler å kjøre gjennom tunnelen, parkere bilen og følge stiene, så kan du blant annet nyte synet av en imponerende foss som du sannsynligvis ikke kommer til å glemme med det første.

Saksun

Færøyene

I den nordlige delen av Streymoy finner du Saksun – et vakkert og helt stille sted der du virkelig finner roen. Kjøreturen dit er også en opplevelse i seg selv – veien går mellom majestetiske fjell og ender opp i denne lille bygden med 14 fastboende, en 150 år gammel kirke og en gård som også fungerer som museum.

Fra Saksun er det flott å gå gjennom Saksundalen, forbi innsjøen og ut til havet. Vær oppmerksom på tidevannet – du kan kun komme deg ut til havet på visse tidspunkter på døgnet.

Vestmanna

Vestmanna på Færøyene

På Streymoy finner du populære Vestmanna, og hit bør du virkelig dra hvis du er på jakt etter en storslått naturopplevelse.

Bli med på en av Sjóferðir sine båtturer til fuglefjellene, og nyt synet av det dramatiske klippelandskapet. Turen tar et par timer og kan varmt anbefales, uavhengig om du får se eksotiske fugler eller ikke.

Gjógv

Gjógv

Nord på Eysturoy ligger Gjógv, som blir et kjært minne for de fleste som besøker stedet.

Gå en tur i kirkeområdet og ned til sjøen, mens du nyter den friske havluften.

Det ligger en lett tilgjengelig høyde som du burde gå opp på (den ser du på høyre side av bildet).

Herfra har du god utsikt mot fuglefjellet vis-a-vis, og blir sannsynligvis sittende i dine egne tanker med kun havet, klippene og fuglelivet i synsfeltet.

Etterpå kan du ta turen innom gjestehuset Gjàargarður og kjøpe deg noe varmt å drikke.

Leitisvatn

Severdigheter på Færøyene

På Vágar finner du Leitisvatn, som også kalles Sørvágsvatn og er den største innsjøen på Færøyene.

Her får du en vakker utsikt over havet, og etter en 45 minutter lang gåtur kommer du til enden av innsjøen og kan nyte synet av den spektakulære fossen Bøsdalafossur. Anbefales!

Når er det best å reise til Færøyene?

olavsøkaKlima
Øygruppen har milde vintre og kjølige somre, og du må være forberedet på at det kan komme tåke og regn uansett når på året du drar.

Været kan skifte raskt, og det sies at det er mulig å oppleve flere årstider på én dag, med sol og blå himmel i det ene øyeblikket og gråvær det neste.

Temperaturene er ganske jevne – gjennomsnittstemperaturen ligger på 3,5 °C om vinteren og 12 °C om sommeren, så det blir aldri skikkelig kaldt, selv om vinden av og til kan føles kjølig.

Utvalgte arrangementer
Det er om sommeren det skjer mest på kulturfronten, og vi kan anbefale å besøke Færøyene i slutten av juli, så du får med deg nasjonalfeiringen ólavsøka som går av stabelen 28. og 29. juli.

Festivaler på FærøyeneHer kan du se færøyingene i flotte nasjonaldrakter, oppleve tradisjonsrik musikk, dans og kapproing med færingbåter i Tórshavn, og føle på den glade stemningen blant folk.

Ellers er det en opplevelse å få være med på musikkfestivalen G! Festival, som også foregår i juli. Da fylles den lille bygden Syðrugöta på Eysturoy av glade festivalgjester.

Musikken spenner fra færøyske viser til britisk Drum and Bass, så her er det litt for alle!

I slutten av august/begynnelsen av september kan du få med deg kulturdager i Fuglafjørður, der du kan smake færøysk gatemat, se kunstutstillinger, bli med på guidede turer og lytte til lokale artister. Inngangen er gratis.

FærøyeneEn annen aktivitet som kan være interessant å få med seg dersom du har mulighet til det, er tradisjonell saueklipping.

På Færøyene bor det flere sauer enn mennesker, og hver vår og høst samles folk fra alle generasjoner for å hjelpe til med saueklippingen.

Definitivt en spesiell opplevelse!

Håper du ble litt klokere på hva du kan oppleve på Færøyene, og at du kanskje vil ta turen dit en vakker dag.

Vælkomin til Føroyar!

Toppfoto (c) flickr / creative commons / mariusz kluzniak
Mykines (c) istockphoto / FedevPhoto
Tórshavn (c) Hedda Bremer
Kirkjubøur (c) istockphoto / stockcam
Gásadalur (c) istockphoto / Boris Buschardt
Saksun (c) istockphoto / FedevPhoto
Lundefugl (c) istockphoto / Andrea Izzotti
Gjógv (c) Hedda Bremer
Leitisvatn (c) flickr / creative commons / Hans Juul Hansen
Ólavsøka (c) flickr / creative commons / Katrin Svabo Bech
G! Festival (c) Hedda Bremer
Saueklipping (c) Hedda Bremer

Her finner du eksempler på flypriser til Færøyene. Klikk på prisen, så blir du sendt over til flysøkemotoren vår.

Bergen Flesland - Thorshavn, VagarFra 1 792,-VelgLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy