Et smilende par ligger avslappet på en seng, mannen holder en fjernkontroll, og kvinnen har et magasin.

Billig overnatting – sånn sparer du penger på hotellet

Ole Stouby
Noe av det viktigste for å få en god ferie er å velge riktig overnattingssted til best mulig pris. Under finner du 10 gode tips til hvordan du finner billig overnatting.

Et skilt med ordet HOTEL og en resepsjonsklokke på en disk.Tidlig i planleggingen bør du tenke over hva som er viktig for deg. Er det viktig at hotellet er billig? Legger du vekt på en sentral plassering? Har du ønske om svømmebasseng eller noe annet? Med egne kriterier i bakhodet er det mye lettere å starte søket.

Husk også å sjekke andre reisendes anmeldelser av hotellet. Dette kan gjøres på hotellsiden eller på tripadvisor.com. Det har dessverre vist seg at noen hoteller har jukset med anmeldelsene, så sjekk om de ser ekte ut.

Under finner du 10 gode tips om å finne et passende overnattingssted – og du kan lese mer om å finne billig overnatting i min gratis e-bok «Sånn får du billigere reiser». E-boken kan lett leses på skjermen eller skrives ut.

1. Unngå høysesong
Utenfor høysesong kan du ofte få svært gode rabatter på hoteller. Har du is i magen, så vent med bestilling til rett før avreise.

2. Bestill først på ankomstdagen
Har du enda mer is i magen, så vent helt til ankomstdagen med å bestille. Da settes ledige rom ofte mye ned i pris. Prøv appen Hotel Tonight ( iTunes / Android ).

3. Spar tid og penger med en reisesøkemotor
Når du bruker en reisesøkemotor for å finne billig overnatting kan du sammenligne priser fra mange ulike hotellsider på ett sted. Prøv Travelmarkets hotellsøkemotor her.

4. Sjekk hva som er inkludert i prisen
Når du sammenligner priser, er det viktig å sjekke hva som er inkludert i prisene på billig overnatting. Hvis du skal betale ekstra for frokost eller WIFI, kan et billig hotell plutselig bli mye dyrere.

5. Prøv å bli oppgradert
Spør alltid om det er mulig å bli gratis oppgradert til et bedre rom. Det verste som kan skje er at du får et nei.

6. Bo billigere utenfor sentrum
Det er ofte mye billigere overnatting å finne litt utenfor sentrum. Sjekk hotellets beliggenhet på Google Maps og se hvordan buss- og togforbindelsene dit er.

7. Få mer for pengene med ekstra tid på hotellet
Hvis du kommer til hotellet før tidligste innsjekkingstidspunkt kan du ofte få rommet likevel. Sjekk inn før tiden og få et litt lengre opphold.

8. Bo i private leiligheter eller hus
I løpet av de siste årene har det dukket opp mange alternative former for overnatting. Du kan for eksempel leie boliger fra private på airbnb.no, bytte bolig med noen på homeexchange.com eller finne billig overnatting på couchsurfing.com.

9. Bo på hostel og spar penger
Hostels (herberg) er ikke lenger bare store sovesaler med høylytte, unge reisende. Mange hostels tilbyr fine dobbelt- og familierom i rolige omgivelser. Hent bok om luksushostels her.

10. Velg leilighet fremfor hotell
Hvis du velger en leilighet kan du selv lage mat med lokale råvarer. I tillegg er det ofte mer plass.

 
Jeg håper at du får glede av tipsene over. Har du selv noen gode råd må du gjerne sende dem til meg på info@travelmarket.com.

Gratis e-bok med gode sparetips til reisen
Vil du også lese om hvordan du kan spare penger ved bestilling av sol- og badeferier, restplasser, charterreiser, leiebil og flybilletter kan du hente min gratis e-bok «Sånn får du billigere reiser».

Fotos:
Foto: © istockphoto / Photo_Concepts

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.