Asias beste strender – fra paradis til paradis

Vi kan tydelig se den for oss: den vakre, tropiske sandstranden. Der er sanden kritthvit, havet klart og blått og bak oss leker tropevinden dovent med grønne palmer. Og det beste er at stranden virkelig finnes der ute et sted. Den ligger i solen og venter på at vi tar oss sammen, bestiller flybilletten og kommer oss dit. Her kan du lese om Asias beste strender.

Filippinene

Boracay
Boracay er en av de filippinske øyene, ligger en times flytur sør for Manila. Boracay har over 30 strender, deriblant den berømte White Beach med 4 km hvit, finkornet sand og deilig, grunt vann. Her ligger det rundt 350 strandhoteller og ferieboliger, noe for enhver smak, og for enhver pengepung.

Finn billige flybilletter til Filippinene her

Maldivene

Maldivenes ferieområder er ikke bare vakre og luksuriøse, men også bæredyktige. På Maldivene er utbyggingen av ferieområdene grundig planlagt og gjennomtenkt, slik at den negative effekten på naturen og øyas innbyggere er minimal, og hotellene holder toppkvalitet.

Finn billige flybilletter til Maldivene her

Malaysia

Redang Beach, Redang Island
Et paradis for dykkere. Maleriske strender med turkisblått vann og grønne klipper. Du flyr i 45 minutter fra Kuala Lumpur til Kuala Tengganu, og etter 40 minutters transfer til Merang Jetty tar du båt i 50 minutter ut til øya Redang.

Datai Beach, Langkawi
Langkawi er ei fantastisk øy med vakker, vill natur og lyst, blått hav rundt. Datai Beach ligger på nordvestspissen av øya, med flere hundre år gammel, uberørt regnskog på alle kanter. Husene på ferieområdet Datai er oppført i lokale materialer og ligger spredt rundt i regnskogen med stier mellom seg. Alt dette ligger bare en halvtime fra Langkawi International Airport.

Tanjung Rhu Beach, Langkawi
Langs Langkawis kyst ligger fiskebåter og rustikke, små landsbyer side om side, og ved mørkets frembrudd blinker tusen stjerner over deg. På øyas nordlige spiss ligger luksusresorten Tanjun Rhu, en flott og uberørt enklave omgitt av casuarinatrær ved det rolige, kjølende Andamanerhavet.

Emerald Bay, Pangkor Laut
Øya Pangkor Laut ligger i Malaccastredet, omtrent 5 km fra kysten av Malaysiahalvøya. På den ene siden av øya ligger stranden Royal Bay og på den andre siden ligger stranden Emerald Bay. Man kan komme til øya ved å seile fra Lumut Jetty som ligger 3 timers kjøring fra Kualu Lumpur.

Tioman Beach, Tioman Island
På øya Tioman er byene landsbyer med trehus på påler. De fleste landsbyene ligger på vestsiden av øya, mens østsiden for det meste er ubebodd. Øya har kun én asfaltert vei, som går langs et stykke av vestkysten.

Finn billige flybilletter til Malaysia her

Thailand

Chaweng Beach, Koh Samui
Koh Samui er en tropisk perle i det lunkne, blå havet utenfor Thailands sørøstlige kyst. Etter å ha vært et forholdsvis ukjent sted i mange år, har det nå nådd internasjonal standard når det gjelder service og overnatting. Heldigvis er Koh Samui også kjent for å ha bevart sitt vennlige image og naturlige miljø.

Bagao Beach, Phi Phi
Å reise rundt på Koh Phi Phi med bare et lite reisebudsjett er det enkleste i verden! På Phi Phi-øyene finner du masse overnattingsmuligheter som ikke bare er billige, men ofte også overraskende komfortable.

Finn billige flybilletter til Thailand her

Andre fantastiske strender i Asia

Ngapali Beach i Myanmar, Agonda Beach i Goa i India, Ko Lipe i Thailand, Otres Beach i Sihanoukville i Kambodsja, Gili Meno øst for Bali i Indonesia, Mirissa Beach på Sri Lanka, An Bang Beach ved Hoi An i Vietnam og Yalong Beach ved Sanya i Kina.

Kilde: Lakbay Pilipinas
Foto: (c) istockphoto / jackmalipan