Severdigheter Bayern

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 248,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 2 475,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Byen Bamberg (Bamberg)
I Nordøst-Bayern ligger en av Tysklands best bevarede byer, Bamberg. Den 1000 år gamle universitets-og domkirkebyen har 2300 fredede bygninger og de fleste av dem har en original barokkfasade.
Den Romantiske vei (Bayern)
En av Tysklands største attraksjoner gjennom tidene er Den Roantiske Vei mellom Würzburg og Füssen. På den 350 kilometers lange veien passerer man flere hyggelige byer og noen av Tysklands flotteste severdigheter.
Neuschwanstein Slot (Bayern)
Et av de mest spektakulære arkitektoniske bygninger i Bayern er det berømte eventyrslottet Schloss Neuschwanstein som ble bygget av Ludwig II av Bayern fra 1869 til 18886. Slottet ligger på en fjellrygg omgitt av snøkledde fjell, vakre sjøer og høye grantrær.
Byen Bayreuth (Bayreuth)
I Bayerns nordøstlige del ligger Bayreuth, en av Tysklands berømte byer. Denne barokke byen i det nordlige Franken er hjemstedet til Richard Wagner som er begravd i byen. Hvert år mellom juli og august avholdes det en Wagnerfestival til ære for ham og hans verker. Festivalen trekker tusenvis av mennesker fra hele verden.
Garmisch-Partenkirchenområdet (Garmisch Partenkirchen)
Garmisch-Partenkirchen er stedet for de som liker vintersport. Området har tre skiområder og Tysklands høyest beliggende gletcheområde, Zugspitz-Platt på 2874 meters høyde.
Den engelske hage (München)
En av verdens største og vakreste byparker ligger i München. Byens største lekeplass, grunnlagt i 1785, dekker et areal på cirka 3,7 km2 og fungerer dermed som Münchens lunge.
Frauen kirken (München)
Med sine to karakteristiske kuppeltårn er Frauenkirche et av Münchens mest besøkte varetegn. Kirken fra det 15. århundre, som er bygget i gotisk stil, er dessuten hjem for Münchens erkebiskop.
Gallerier Alte Pinakothek (München)
I Münchens museumskvarter ligger et av de store gallerier i Europa og verdens største samling av tyske malerier. Die Alte Pinakothek har dessuten verdens største Rubenssamling på 62 verker. Disse viser omfanget av hans arbeider.
Oktoberfesten (München)
Den 16 dager lange Oktoberfesten er verdens største og mest bråkete offentlige festival. I forbindelse med ølgildet blir det bygget en liten landsby av telt og forlystelser hvor seks millioner deltakere drikker fem millioner liter øl og fortærer 200.000 pølser.
Olympiaparken (München)
Den olympiske park som var hjemstedet for De Olympiske Leker i 1972 har sjøer, sykkelstier, sportsfasiliteter, konsertplasser, restauranter og en fotballstadion. Den er også kjent for dets karakteristiske teltlignende tak som dekker et areal på 75.000 km2.
Ølstuen Hofbräuhaus (München)
I Bayern finnes det utallige bevertninger og ølstuer, men ingen er så kjent som Münchens Hofbräuhaus, som ble bygget i 1589 av Hertug Wilhelm V av Bayern. På tross av den store turismen omkring Hofbräuhaus har ølstuen stadig et fast lokalt klientell.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Bamberg
• Bayreuth
• Berlin
• Dresden
• Frankfurt
• Garmisch Partenkirchen
• Hamburg
• Hannover
• Heidelberg
• Köln
• Leipzig
• München
• Stuttgart
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.