Panoramautsikt over frodige, grønne vulkanske kratersjøer omringet av skogkledde åser.

All Inclusive-reiser til Azorene

Bedøm reisemålet (30 bedømmelser)
4.6

Azorerne – ni fjelltopper i Atlanterhavet

Azorene består av ni øyer som ligger midt ute i Atlanterhavet. Faktisk består øyene av noen av verdens høyeste fjell som reiser seg fra dypt under havet. Azorene ligger 1500 kilometer vest for Portugal og 4000 kilometer øst for New York.

Øyene er en del av Portugal og befolkningen snakker portugisisk. En gang var øygruppen ubebodd, men i dag besøkes den hvert år av tusenvis av turister som strømmer til øyene for sol, deilig mat og grønne fjell. Enten du velger All Inclusive eller kun hotell på Azorene vil du garantert få en minnerik ferie.

Naturen har vært gavmild på denne øygruppen som er som et vakkert paradis som bare venter på å bli utforsket. Omgitt av det asurblå Atlanterhavet virker Azorene sårbare, men myndighetene beskytter naturen og øygruppens naturlige tilstand. Man kan derfor med god samvittighet reise til Azorene og kanskje lære litt om hvordan vi kan ta vare på våre naturlige skjønnheter.

Hvis du reiser til Azorene for en deilig strandferie, har du reist til feil sted. Strendene er nemlig ikke hovedattraksjonen her, men det finnes selvfølgelig også fine steder hvor du kan bade.

Svømmere og spesielt dykkere vil kanskje likevel reise til øya for vannaktiviteter, da øyenes vulkanske krater har dannet små naturlige svømmebassenger.

Rundt om på øyene
Tidligere var Azorene mer tradisjonelle når det gjaldt dyrking og spesielt appelsiner ble eksportert herfra. Senere gikk Azorene over til te og ananas, og det er faktisk mulig å reise på utflukter til te-plantasjer hvor det også tilbys muligheter for vinsmaking.

Te-plantasjene i Gorreana og Porto Formoso ligner et hav av grønne blader og er enestående i Europa. Når man besøker plantasjene kan man lære om te og Azorenes te-historie, og selvfølgelig tilbys man også muligheten til å nyte en god kopp te.

Om våren er Azorene som et blomsterhav midt i Atlanterhavet, men det er heller aldri kaldt på Azorene takket være Golfstrømmen som gir varme til de ni vakre øyene hele året rundt.

Øygruppen kan skilte med mer enn 300 amerikanske og europeiske fuglearter, noe som gjør Azorene til et svært interessant sted for fugletittere. Mer enn 33 fuglearter yngler for eksempel på øya São Miguel. Fugleturer er altså en av de mange aktivitetene som kan nytes mens man er på Azorene.

Golf på Azorene
For golfentusiaster har vi også et par anbefalinger. Batalha golfbane ligger nær Capelas på nordkysten av øya Sao Miguel og har utsikt over havet mellom Ponta Delgada og Ribeira Grande. Golfbanen ligger 10 minutter fra Ponta Delgada sentrum, 15 minutter fra flyplassen og 30 minutter fra Furnas golfbane. Dette er et vakkert sted med mange gode opplevelser for golfspillere.

En annen golfbane som er verdt å nevne er Furnas golfklubb. Den ligger i fjellene og er omgitt av store trær og kuperte greens. Denne er helt fantastisk i forhold til mange flate norsk golfbaner.

Hvis man liker golf og har prøvd forskjellige baner i Europa eller andre steder, bør man også få med seg en golfopplevelse på Azorene.

Mat og drikke
Liker du å smake lokal mat på ferien, tilbyr Azorene gode og unike lokale matopplevelser. Her senkes gyter og potter med kjøtt og grønnsaker ned i den geotermiske jorden.

Etter fem timers langsom tilberedning tar man opp de deiligste retter fra jorden – laget av naturlig varme. Det kan ikke bli bedre.

På São Miguel øya er det tradisjon i å dyrke eksotiske frukter som ananas, Annona, guavabær og pasjonsfrukt som spises rå eller som brukes til likører.

São Miguels kjøkken er spekket med ferske fiskeretter. Prøv også delikatessen Barnacle som er kreps kokt i havvann.

Du finner All Inclusive reiser til Azorene her på travelmarket.no – en dyrebar opplevelse kan ikke fås billigere.

Charterreiser och reiser til Portugal

Avreiselufthavner til Azorene

Inspirasjon til reisen