Terrasse med havutsikt, prydet med potter og planter under en klar blå himmel.

All Inclusive-reiser til Santorini

Bedøm reisemålet (22 bedømmelser)
4.6

Santorini – vulkanøya du aldri vil glemme

Santorini er en av Hellas mest fantastiske øyer og garantert den vakreste. Denne praktfulle vulkanøya tilbyr All Inclusive reiser for enhver smak og selvfølgelig uforglemmelige opplevelser.

Naturlige severdigheter
Vulkanen – En av øyas hovedattraksjoner er den lille og nærliggende øya Nea Kameni hvor vi finner den berømte vulkanen med samme navn. Vulkanen har ikke hatt utbrudd siden 1950 og det eneste tegnet på aktivitet er de mange små varme kildene samt dampen som kommer ut av øyas sprekker. Hver dag reiser flere båter og ferger ut til øya som også tilbyr kombinasjonsturer som gir deg mulighet til å bade i en varm kilde. Husk joggesko da øya består av klipper og stein.

Gresk vin – Santorini er en øy av klipper og stein hvor fjellsidene med de fremtredende grå og røde fargene bare skaper et enda vakrere bilde av landsbyene med de små hvite husene. På den østlige delen av øya er det mer fruktbart og spesielt vingårdene på denne siden av øya får mye næring av den fruktbare vulkanske jorden. Besøk gjerne en eller flere små vingårder som produserer noen av Hellas beste viner.

Red Beach – Denne stranden er nok øyas mest kjente og med strandens karakteristiske røde farge er det et vakkert syn som venter deg. Her kan du leie en solseng hvis du vil bade og sole deg på stranden eller bare nyte den fantastiske utsikten over området fra klippene over stranden. Ta gjerne med dykkermasken hvis du vil bade – her kan du se flotte klippeformasjoner og farger under havoverflaten.

Akrotiri – Ikke langt fra Red Beach ligger Santorinis største arkeologiske utgraving, Akrotiri. Utgravingen og det tilhørende museet forteller om hvordan øya i tidligere tider var en av Middelhavets mest velstående og hvordan den senere ble rammet av et enormt vulkanutbrudd som tvang øyas innbyggere til å forlate stedet. Det tykke askelaget etter utbruddet beskyttet byene og derfor kan man i dag se imponerende velbevarte bygninger og gjenstander som er mer enn 4000 år gamle.

De vakre hvite greske byene
Fíra – Fíra er Santorinis hovedby og stedet hvor de fleste båter, ferger og store cruiseskip legger til kai. Dette skaper en større trafikk av både lokale og turister og gjør byen til øyas mest hektiske sentrum selv om byen kun har ca. 1.600 innbyggere. Men til tross for den store tilstrømningen av mennesker er Fíra en vakker by med klassiske hvitmalte hus med blå vinduer, deilige tavernaer, kafeer, museer og severdigheter. Spesielt kan vi anbefale det arkeologiske museet i byen som inneholder massevis av historie og gjenstander fra Akrotiri.

Byens små og koselige gater tilbyr flotte shoppingmuligheter. Det kan spesielt anbefales å ta en titt innom de mange små butikkene med lokalt håndverk og lokale matvarer fra hele øya.

Oía – Øyas nest største by, Oía, er kjent for sine vakre hvite hus og arkitektur som skaper en fantastisk ramme for de vakre solnedgangene som er en hovedattraksjon i seg selv. Dette har også gjort sitt til at mange kunstnere har slått seg ned i byen og de mange små galleriene i byen tilbyr fotografier, tegninger og malerier i alle former og farger. Slå deg ned på en av byens små kafeer med en kald ouzo og nyt den uforglemmelige solnedgangen. Mange greske bryllupspar velger å ta sine bryllupsbilder i Oía, noe som kan være en vakker og morsom opplevelse også for tilskuerne.

All inclusive på Santorini
Santorini har det hele og litt til. Øya er en av de absolutt vakreste øyene, noe som gjør den perfekt for en ferie hvor man ikke trenger å tenke på annet enn å nyte de fantastiske omgivelsene, severdighetene og den greske stemningen. Santorini har hoteller i alle prisklasser og de fleste av dem er behjelpelige med å arrangere turer til øyas mange severdigheter og tilbyr også hel- og halvpensjon.

Charterreiser och reiser til Hellas

Avreiselufthavner til Santorini