Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Victoria

- Velg sted -

Fakta

Top
Lokalt navn
Victoria
Innbyggere
4.560.800

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Staten kan besøkes året rundt. Det er relativt varmt om sommeren og tilsvarende kaldt om vinteren. Været kan skifte mye, selv om sommeren. Om vinteren er der gode muligheter for å stå på ski, og om sommeren kan man sløve på stranden.

Reiselitteratur

Lonely Planet Victoria

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når den er 12.00 i Norge (sommertid), er den 20.00 i Victoria. Når den er 12.00 i Norge (vintertid), er den 22.00 i Victoria, (de har sommertid når vi har vintertid).

Kultur og underholdning

De fleste begivenheter i staten foregår i og omkring byen Melbourne. Melbourne blir betraktet som den kulturelle hovedstaden i Australia. Byen er blant annet kjent for mote, mat, underholdning og sport.

Overnatting / Hotell

Top
I Victoria finnes alle former for overnatting. Alt fra store internasjonale hoteller til mindre vandrehjem. Det er også gode muligheter for å overnatte på storgårder eller hos private i Victoria. Bestill hotell i Victoria her

Lokal transport

Top

Taxi

I eller omkring byene er det ganske lett å få tak i en drosje. De kan praies på gaten, eller man kan ringe etter dem. I Melbourne er det mange taxier.

Annen transport

Buss-systemet er godt i Victoria, og man kan kjøpe et busspass og gå av og på bussene etter behov.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.