Reiseguide til Queensland

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 30 350,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Queensland
Innbyggere
3.280.000

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

I den nordlige del av staten blir det svært varmt om sommeren, og luftfuktigheten blir høy. Om vinteren er det mer behagelige temperaturer og likevel mye sol. Den sørlige delen av staten er ikke plaget av den høye luftfuktigheten om sommeren. Dette er derfor et behagelig sted å oppholde seg, både om sommeren og vinteren.

Reiselitteratur

Lonely Planet Queensland

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 20.00 i Queensland. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 21.00 i Queensland.

Kultur og underholdning

På Australiadagen den 26. januar er Queensland vert for 'the cockroach races'. Brisbanes store kunstfestival og utendørsfestivalen blir avholdt over to uker i midten av september. Ellers er det også mulig å oppleve markeder i de forskjellige byene langs kysten.

Overnatting / Hotell

Top
I Queensland finner man den overnattingsform man ønsker. Langs hele kyststrekningen er det gode overnattingstilbud. Reisende kan lett finne alt fra femstjerners hoteller til hostels og vandrehjem Bestill hotell i Queensland her

Lokal transport

Top

Taxi

I alle byene er der mange drosjer. Disse kan praies på gaten eller bestilles pr telefon. Ringer man etter drosje må man regne med en liten hentetakst

Annen transport

Området har et godt udbygd bussystem som dekker stort sett hele staten. Man kan kjøpe busspass og gå av og på bussene som man vil. Ellers er det mange arrangerte turer man kan deltage på.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.