Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Provence

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 3 048,- Fra 4 415,- -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Provence
Innbyggere
4.426.263 (2000)

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Provence er deilig på de fleste tider av året, men høsten er spesielt vakker når den sterke sensommersolen oppvarmer jorden og får krydderurtene til å dufte ennå kraftigere. I sensommermånedene innvaderes denne berømte regionen av turister som vil oppleve Provence, så det kan bli kamp om hoteller og barplasser.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge er den 12.00 i Provence.

Kultur og underholdning

Det er en del festivaler i området, blant annet en sigøynerfestival i byen Saintes Maries de la Mer i slutten av mai. I Avignon holdes det en teaterfestival fra midten av juli til midten av august, og Arles` vakre utendørs antikke teatre og scener er de perfekte stedene for de tilbakevendende foto- og filmfestivalene. Aix-en-Provence har en jazz-festival i sommerperioden som tiltrekker mange gjester.

Overnatting / Hotell

Top
Det er mange hoteller i området og de finnes i alle prisklasser. Det er kun vanskelig å finne hotellværelse under festivalene, men det er tilgjengjeld mulig å booke i meget god tid. Det vakre landskapet og det behagelige klimaet gjør at det er campingplasser rundt om i hele området, så naturelskere kan være i deres rette element. Vandrerhjem finnes i alle de større byene. Bestill hotell i Provence her

Lokal transport

Top

Taxi

Det kjører taxier i de fleste byene i området. Det er lettest å ringe etter en taxi

Annen transport

Byene forbindes av rutebusser som kjører med jevne intervaller. Jernbanestrekningen går primært langs vannet, men de fleste av de større byene har er tog stasjon. Det er bybusser i de fleste større byene.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.