Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Paris

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 888,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 2 452,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Paris
Innbyggere
2.077.537
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge er den 12.00 i Paris.

Beste tid å reise

Top
Paris er tom for franskmenn i august som er den viktigste feriemåneden i Frankrike. Her er til gjengjeld enorme mengder turister, noe som er en faktor som gjelder hele tiden for den viktigste turistby i landet. Sommeren er veldig varm i Paris og den kan også være plaget av en del forurensing. Som det står i sangen, April in Paris, er en fantastisk tid å besøke byen på. Våren er lun og behagelig og det blir grønt en del tidligere enn i Norge.

Reiselitteratur

Top
Lonely Planet Paris

Kultur og underholdning

Top
Paris er selve begrepet kultur. Her er alle mulighetene tilstede for at en skal få tilfredsstilt sin kunstnerlige lyst i Paris. Det være om en er til ballett eller performance teater. Paris er fylt med scener, teatre, operaer, skuespillhus og kinoer i alle størrelser, så det er garantert underholdning for enhver smak. På regnfulle dager kan man tilbringe mange timer i mer enn 80 forskjellige museer og over 200 gallerier.

Overnatting / Hotell

Top
Det er alle former for innkvartering i Paris. Det er hoteller i alle prisklasser i hele byen, noen vandrerhjem og B&B så det er overnattingsmuligheter nok. Bestill hotell i Paris her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er mange taxier i Paris. Det er mest praktisk å bestille en drosje fordi det kan være litt vanskelig å stoppe en fra gaten.

Annen transport

Paris sin metro er verdenskjent for å ha medvirket i film, sang og bombeattentater. Den pumper daglig tusenvis av franskmenn og turister rundt i Paris` indre og pumper dem ut igjen på over 300 stasjoner som finnes på 13 linjer. For dem som foretrekker å bli på jorden er det et utmerket bussystem som beveger seg bemerkelsesverdig hurtig rundt i Paris` ofte støyende trafikk. På en solskinnsdag kan det anbefales å ta en batobuss som seiler mellom forskjellige severdigheter på Seinen.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.