Severdigheter Paris

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r - Fra 1 459,- -
Charter (fly+hotell) Fra 2 145,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Cathèdrale de Notre-Dame de Paris (Paris)
Dette må være et av Paris` mest berømte varemerke etter at Victor Hugo gjorde den verdenskjent ved å la Quasimodo være klokker i nettopp denne kirken. Den befinner seg på Île de la Cité midt i Seinen og kan beundres fra elvenbredden på begge sider. Denne gotiske kirken har fungert som Paris` viktigste spirituelle sentrum siden den ble ferdigbygget halvannet århundre etter at den første stein ble lagt i 1163.
Concorde-plassen (Paris)
Paris` mest severdige plass domineres av en Luxor-obelisk fra det trettende århundres Egypt. Dette stedet som før var Place de la Rèvolution var stedet for et av de forferdeligste blodbad i europeisk historie. Guilliotinen var oppstilt her og ble brukt til å halshogge over 1200 mennesker under den Franske Revolusjon. I dag er Concorde-plassen et trafikk knutepunkt av rang og de 8 uoppdelte veibanene er redselsvekkende for uerfarne bilister.
Eiffeltårnet (Paris)
Eiffeltårnet står som selve symbolet på Paris. Den litt over hundre år gamle konstruksjonen står som byens varemerke kneisende over byens gateliv og kan med sine 307 meter høye jernkonstruksjon ses fra alle sider. Til tross for lange køer er det verdt å ta heisen opp og nyte den fantastiske utsikten over Paris eller spise på Jules Verne restauranten der oppe.
L`Arc de Triomphe (Triumfbuen) (Paris)
I motsatt ende av Place de la Concorde i Champs-Èlysees ligger Triumfbuen. Verdens største triumfbue er Napolèons gave til sine hjemvendte tropper, men han opplevde aldri å se den i bruk. Dette symbolet på frihet huser også den ukjente soldats grav, og en flamme tennes hver morgen klokken halv syv til minne om de mange millioner omkomne på slagmarkene.
Musèe du Louvre (Paris)
Det verdenskjente Louvre inneholder mer enn 300.000 kunstverker og blant dem finnes noen av den vestlige verdens mest uvurderlige kunstskatter. Mona Lisa og Venus fra Milo er noen av berømthetene som bebor det enorme museum. Her er kunst fra antikkens grekere, romere og egyptere til renessansens store mestere over i moderne kunst.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.