Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til Northern Territory

- Velg sted -

Fakta

Top
Lokalt navn
Northern Territory
Innbyggere
190.000

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Staten kan besøkes året rundt uten problemer, men det er været kan variere mye med årstiden. Den nordlige del av Northern Territory har to sesonger, en våt og en tørr. Den tørketiden er mellom mai og oktober. Da er det 20-30 grader og stekende sol. Den våte sesongen er fra november til april. Da er det høy luftfuktighet, mye regn og ofte høye temperaturer. I den sørlige delen av landet er det om vinteren ca 20 grader om dagen, men helt ned til 0 grader om natten. Den australske sommeren i sør gir ca 35 grader om dagen og cirka 20 grader om natten. Den sørlige del av staten er kjent for mye solskinn og blå himmel.

Reiselitteratur

Lonely Planet Northern Territory

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge med (sommertid), er den 18.30 i Northern Territory. Når klokken er 12.00 i Norge med (vintertid), er den 19.30 i Northern Territory.

Kultur og underholdning

I Northern Territory finner du et stort utvalg av festivaler. Disse arrangeres som oftest i og omkring byene Alice Springs og Darwin.

Overnatting / Hotell

Top
Denne staten har alle former for overnattingsmuligheter. Reisende kan bo på alt fra femstjerners hoteller til B&B og vandrehjem. Man skal likevel være oppmerksom på at man stort sett kun finner losji i byene og at avstandene mellom disse kan i visse områder av staten være flere hundre kilometer. På strekningene mellom byene finner man kun sporadiske campingplasser og vandrehjem Bestill hotell i Northern Territory her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er forholdsvis lett å få tak i en taxi i byer av en viss størrelse. De kan praies på gaten, eller man kan ringe etter en. I de aller minste byene, og i de store ødemarkene kan det være umulig å oppdrive drosjer.

Annen transport

I Northern Territory er det et godt udbygd bussnett. Man kan kjøpe busspass eller billett etter behov. Det er også mange arrangerte turer med turbusser og firhjulstrekkere.

Spesielle forhold

Top
Reisende skal være oppmerksomme på at det er forbudt å krysse Aborigin-land på andre steder enn på hovedveien. Ønsker man å forlate hovedveien, må man søke om en spesiell tillatelse.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.