Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Nord-Vietnam

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 7 732,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Fra juli til august kan det være voldsomme oversvømmelser i den nordlige delen av Vietnam. Det er mye bedre å besøke området fra april til juni, og fra september til desember. Dersom man helst vil unngå høysesongen, skal man besøke området i oktober og november.

Reiselitteratur

Det finnes ikke noen spesifikk reiselitteratur om området, men det er beskrevet i alle reisebøker om Vietnam.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokka er 12.00 i Norge (vintertid), er den 18.00 i Nord-Vietnam. Når klokka er 12.00 i Norge (sommertid), er den 17.00 i Nord-Vietnam.

Kultur og underholdning

Dersom man er mest interessert i teater og konserter skal man nok ikke reise til Nord-Vietnam. Området er derimot helt perfekt dersom man har lyst til å studere forskjellene mellom de etniske minoritetene. Ellers byr området på muligheter til lange gåturer i den storslåtte naturen.

Overnatting / Hotell

Top
Det er mange små og hyggelige hoteller i Nord-Vietnam, men dersom man er ute etter luksus bør man nok reise til andre deler av landet. Det er langt fra alle hotellene som har varmt og rennende vann, men til gjengjeld kan man overnatte i naturskjønne omgivelser. Bestill hotell i Nord-Vietnam her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er ingen drosjer i de landlige områdene.

Annen transport

Dersom man har tenkt seg litt rundt i området kan man enten leie en bil med sjåfør, eller man kan ta toget. Tog er mye billigere enn å reise med bil, men også motorsykkel er et godt transportmiddel dersom man har tenkt å reise langt. Motorsykler kan man leie til en billig penge dersom man tar direkte kontakt med utleierne i stedet for å gå veien gjennom turistbyrået.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.