Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Nikosia

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 3 695,- Fra 2 525,- Fra 4 779,-
Prisene er pr. person

Severdigheter

Det arkeologiske museum (Nikosia)
I et land som er så rikt på fortidsminner som Kypros finner man selvfølgelig et arkeologisk museum. Funn helt tilbake fra år 5800 før vår tidsregning, og frem til det 12.århundre, hvor byzantinerne regjerte over øya, gjør sitt til at alle som besøker hovedstaden bør ta seg en tur innom museet.
Gamlebyen (Nikosia)
Avstandene er korte i Nicosias gamle bydel, og man kommer seg lett fra den ene severdigheten til den andre. Viktigst er de mange flotte kirkene og katedralene, samt det byzantiske museum. Agois loannis katedralen har en rekke flotte veggmalerier med bibelske motiver. Husk også å legge veien forbi det sjarmerende Laiki yitonia kvarteret.
Murene rundt gamlebyen. (Nikosia)
Murene rundt gamlebyen i Nicosia ble oppført av venetianerne, og omkranser fullstendig denne delen av byen. Den ene av de tre portene som fører inn til byen heter Famagusta Gate, og er i dag innrettet som et kultursenter.
Museet for byzantisk kunst (Nikosia)
Museet for byzantisk kunst har en svært fin samling av kunstverker. Særlig to ikoner fra det 12.og det 13.århundre skiller seg ut. Det samme gjør seks Karnakariamosaikker.
Troodos-fjellene (Nikosia)
Utenfor Nicosia finner man Troodos-fjellene, som også kalles Kypros` hjerte. Fjellene er i seg selv et vakkert syn, men de gjemmer også på ni byzantiske kirker som har fått UNESCOs stempel: "En del av verdens kulturarv". Utover dette gir fjellene gode muligheter til gåturer og skiløp om vinteren.

Område og byguider

By: 
• Gazimagusa
• Larnaka
• Limassol
• Nikosia
• Paphos
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.