Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til New South Wales

- Velg sted -

Fakta

Top
Lokalt navn
New South Wales
Innbyggere
6.205.900

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Staten kan besøkes hele året rundt. Reisende skal likevel være oppmerksomme på at det kan bli veldig varmt i nord om sommeren, mens den sørlige delen er noe kjøligere. I sør kan man om vinteren stå på ski blant annet i Snowy Mountains.

Reiselitteratur

Lonely Planet New South Wales

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 20.00 i New South Wales. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 22.00 i New South Wales, (de har sommertid når vi har vintertid)

Kultur og underholdning

Det kan la seg gjøre å finne ukentlige markeder, museer og så videre i rundt omkring i staten, men stort sett er alt av festivaler og lignende konsentrert omkring byen Sydney.

Overnatting / Hotell

Top
I dette området er der mulighet for å finne alt fra luksuriøse hoteller til moteller og vandrehjem. Det er også en del campingplasser i området. Både i og utenfor byene kan du finne gode overnattingsmuligheter. I denne delen av landet er der også mulig å få overnatte et par dager på en sauefarm. Bestill hotell i New South Wales her

Lokal transport

Top

Taxi

I byene fins det drosjer stort sett overalt. Man kan praie dem på gaten eller bestille pr telefon.

Spesielle forhold

Top
New South Wales er en av de mest besøkte statene i landet. Man skal derfor være oppmerksom på at det noen ganger kan være fullt av turister her.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.