Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter London

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 885,- Fra 1 805,- Fra 2 875,-
Prisene er pr. person

Severdigheter

Buckingham Palace (London)
Fra august til september er det åpent daglig fra 9.30 - 16.15 og det koster £9.50 for å se hjemmet til de kongelige siden Dronning Victoria tiden. Slottets historie går helt tilbake til 1702, men med bare 18 av slottets 600 rom åpent for publikum får man bare en liten smakebit på hvordan livet er bak de royale veggene. Høydepunktet er nok Picture Gallery som strekker seg gjennom hele slottet og som inneholder Dronningens kunstsamling. Den er større enn det National Gallery kan by på. Dronningen drar til Skottland i sommermånedene så henne vil du nok ikke se.
Madam Tussaud`s (London)
Det er åpent daglig fra 10.00 - 17.30 mandag til fredag og 9.30 - 17.30 lørdag og søndag. Madam Tussaud`s er et av Londons topp attraksjoner. Det åpnet i 1802 og lady Tussaud lagde skulpturer av hodene til halshogde aristokrater. Om sommeren kan det være utrolig mange mennesker - lange køer med turister som alle ønsker å se sine favorittstjerner udødeliggjort i voks. Seksjonene inkluderer "200 år" med hoder og tilhørende deler av utdaterte personligheter. "The Grand Hall" med kongelige og statsmenn, "the Chamber og Horrors" med dens grusomme visning av East End gatelivet og til slutt the "Spirit of London". Billettene koster £9.25 eller du kan kjøpe en kombinert billett som gir deg adgang til The London Planetarium for £11.50.
Oxford Street (London)
Rett i hjertet av London ligger denne 1 mile lange handlegate, fylt med butikker, snack barer, kafèer, trafikk og turister fra begynnelse til slutt. Det er trengsel hele dagen, men det er ikke så rart med alle de handlemulighetene som er her. Store handlesentre som Selfridges og detaljhandlere som du forventer å finne overalt i England er her, fra klær, musikk og spesialister på tobakk. Om kvelden kan en ane et lettelsens sukk mens det gjøres klart til noen få nattklubber og fulle svirebrødre på vandring hjem.
The British Museum (London)
The British Museum har mange av verdens mest vidunderlige artifakter utstilt - helt tilbake til da England var et emperie og strakte seg 3/4 rundt jorden. Egyptiske mumier, Nord Amerikanske totempoler, the Elgin Marbles (greske marmorverk som Lord Elgin tok med seg til England), skatter fra det romerske emperie og utsøkte ting fra alle verdenskanter du kan tenke deg. Dette museet er, til tross for diskusjon om eierrettighetene til noen av artifaktene, et dypsindig og muntert sted. Det kan ta dager å utforske museet og det er gratis.
The South Bank Arts Centre (London)
For de mer kulturelle reisende tilbyr the South Bank noen av de mest berømte og tilgjengelige attraksjonene syd for elven. Der finner du: The Royal National Theatre med sine tre scener, The Royal Festival Hall, The National film Theatre og The Museum of the Moving Image (MOMI). Dette museet følger filmen og fjernsynets opprinnelse fra de tidligere dager og frem til i dag. Utover dette er det butikker, kafèer, bokmarkeder og en av de vakreste elveutsikter av London.
The Tower of London (London)
En av Londons mest populære turistattraksjoner. The Tower ligger ved østgrensen til de gamle by veggene. William Erobreren begynte byggingen i 1070 og siden den gang har det vært et fort såvel som et minne om Englands historie. Det er assosiert med fengsel og død fordi det var et henrettelsessted for mange kjente historiske figurer - også kongelige. Konge juvelene - the Crown Juwels - er samlet her og de tradisjonelle Yeomen vaktene eller "Beefeaters" fungerer som effektive turguider.
Westminster (London)
Ligger i hjertet av London og er hjemmet til Big Ben og kanskje det mest kjente stedet i hele England. Big Ben er faktisk navnet på klokken inne i St. Stevens`s klokketårn og ikke navnet på selve uret. Det tidligere Palace of Westminster huser nå det Engelske Parlament og like i nærheten ligger Westminster Abbey. Houses of Parliament og The Abbey er åpent for publikum daglig.

Område og byguider

Område: 
• Wales
By: 
• Belfast
• Birmingham
• Brighton
• Cardiff
• Edinburgh
• Glasgow
• Gower
• Liverpool
• London
• Manchester
• Orkney
• Swansea
• Wales
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.