Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Lombok og Gili-øyene

Fakta

Top
Innbyggere
Cirka 2.400.000

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Hvis du skal trekke eller dase ved strendene er tørkeperioden naturligvis å foretrekke; spesielt juni til oktober. Lombok kan uten problemer besøkes i regntiden (oktober til mai) - øyen er frodig, grønn og innbydende. Du kan regne med minst én daglig regnskyll.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge er den 19.00 på Lombok. (Sommertid) Når klokken er 12.00 i Norge er den 20.00 på Lombok. (Vintertid)

Kultur og underholdning

Sasak-kulturen gir seg til uttrykk blant annet i en enestående veveteknikk og dramatiske danseforestillinger. I byene Cakranegara, Sukarara og Puyung finnes det alskens tekstiler. Mange av dem er til salg. Nattelivet er ikke særlig imponerende - det som er, finnes spesielt i Sengigi, og på de tre Gili-øyene - spesielt den største, Trawangan.

Overnatting / Hotell

Top
På øyene og ved strendene finnes det primært bungalows. Dessuten finnes det dyrere hoteller på Sengigi-stranden. Bestill hotell i Lombok og Gili-øyene her

Lokal transport

Top

Taxi

Det kan av og til være vanskelig å finne en taxi; men det lar seg gjøre. Bli enige om prisen på forhånd.

Annen transport

Stort sett som resten av Indonesia. I Matram på Lombok finnes det én større flyplass. Den eneste formen for transport på Gili-øyene, utover dine egne ben, er de hestetrukne Cidomos.

Spesielle forhold

Top
Se det danske utenriksministeriets generelle reiseveiledning til Indonesia og Øst-Timor
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.