Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Languedoc-Roussillon

Severdigheter

Arkitekturen i Montpellier (Languedoc-Roussillon)
I denne byen finnes arkitektur fra alle de viktige arkitektoniske tidsaldere i Frankrike. De fleste bygningene er middelalderlige, men det er også en del grandiose oppførelser fra atten hundre tallet. For nylig er det blitt bygget et kompleks som kalles l`Antigone som viderefører gamle tiders bygningsverker med en moderne tvist, i form av for eksempel en triumfbue med speilglassvinduer.
Borgen La Citè de Carcassonne (Languedoc-Roussillon)
Denne borgen huset noen av de mest resistente franskmenn, som i kampene om katharene holdt ut på tross av massiv beleiring. Borgen utgjør et helt lite samfunn hvor de små gatene er pakket med butikker, hoteller og restauranter. Borgen er opplyst ved nattetid og er et meget vakkert syn, men det er mest praktisk å besøke borgen utenfor de store turistmånedene fordi det ellers er en lidelse å ferdes i de smale gatene.
Broen Le Pont du Gard (Languedoc-Roussillon)
Denne akvedukt var en meget viktig romersk vannforsyning som ledet vannet over en kjempe kløft. Broen ligger ikke så langt fra Nîmes og er bygget med tre rekker massive buer ovenpå hverandre. Det er mulig å gå over broen hvis man ikke redd for de enorme høyder.
Byen Minerve (Languedoc-Roussillon)
Fjellbyen Minerve var et av de stedene hvor katharene holdt stand mot den romersk katolske kirkes forfølgelse. Da overgivelsen endelig fant sted ble ketterne til gjengjeld samlet og brent ihjel i den lokale kirken. Byen ligger på en klippe og forbindes kun til omverden via en bro over kløften, over en uttørket elv. Under fjellet har tidligere elver gravet dype huler inn i klippen som det er mulig å vandre i og undres over naturens vidundere.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.