Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Languedoc-Roussillon

Fakta

Top
Innbyggere
2.295.648 (1999)

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Området kan besøkes hele året fordi det sydlige klimaet sikrer at det aldri blir særlig kaldt. Det blåser en del regionale vinder i området, som la Tramontane og le Mistral, men det er sjelden ubehagelig.

Reiselitteratur

Lonely Planet South-West France

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge er den 12.00 i Languedoc-Rousillon området.

Kultur og underholdning

Montpellier er sentrum for en del tilbakevendende festivaler for jazz, dans og lignende og der er det både alternative scener og det mer mondene l`Opèra som har de tradisjonelle kunst arter under sine vinger. Toulouse er den nest største universitetsbyen i Frankrike og har derfor et spennende og ungt kulturliv.

Overnatting / Hotell

Top
Det er en del campingplasser fordelt i området som med sitt gode klima lokker til seg mange campister. Vandrerhjem finnes det en del av og det er hoteller i alle prisklassene i Montpellier, Bèziers, Nîmes, Carcassonne og andre av de større byene. Bestill hotell i Languedoc-Roussillon her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxiene har hjemsted i alle de større byene og de tar gjerne turer ut på landet, selv om dette godt kan bli en dyr affære.

Annen transport

Bussene er innom de fleste landsbyene, men det kan være lenge mellom avgangene og det er ikke sikkert at de går om søndagen. I Montpellier åpnet en ny trikk i juli 2000 og som kjører inne i byen. Det er bybusser i områdets største byer.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.