En person hviler i en hengekøye mellom to palmer ved en tropisk strand med klart blått vann.

Restplasser til Jomfruøyene (USA)

Ofte stilte spørsmål om reiser til Jomfruøyene (USA)

Er restplasser til Jomfruøyene (USA) populære?

Ja, restplasser til Jomfruøyene (USA) er populære. Brukerne våre gir destinasjonen Jomfruøyene (USA) 4,5 / 5 stjerner.

Bedøm reisemålet (60 bedømmelser)
4.5

Finn en billig restplass til Jomfruøyene (USA)

Sommer, solskinn og varme, et rikt kulturliv, paradisiske strender og en praktfull natur – dette venter deg, når du reiser på ferie til Jomfruøyene. De tre øyene er et spennende bekjentskap for oss dansker/nordmenn, da de var i dansk besittelse i mer enn 160 år, noe man fortsatt kan se flere steder på øyene den dag i dag.

Jomfruøyene (USA) – de gamle, danske koloniøyene

Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix var som sagt danske fra 1754 og frem til 1917, da den danske regjeringen solgte øyene til USA. Frem til da, drev danskene sukkerplantasjer på øyene, og mange av de gamle sukkermøllene og andre plantasjebygg kan du fortsatt se rundt omkring på øyene den dag i dag.

En av de fryktelige baksidene ved sukkerproduksjonen var, at det harde arbeidet ble utført av slaver som ble hentet hit fra Afrika. I dag er de afrikanske slavenes etterkommere blitt en naturlig del av øyenes befolkning, og når du kommer hit som turist, blir du møtt med varme og oppriktige velkomsthilsener fra de vakre og storsmilende menneskene.

Sankt Thomas – den pulserende øya med de mange mulighetene

Store cruiseskip legger daglig til ved Sankt Thomas, øya som anses å være den mest turistifiserte av Jomfruøyene.

Øyas største by, Charlotte Amalie, er et pulserende og aktivt sted med sin viktige havn som har sikret Sankt Thomas inntekter fra både cruiseskipgjester og handel med det store utland.

Men det er ikke vanskelig å forstå, at Sankt Thomas er en populær feriedestinasjon, for med sin spektakulære fjell- og vulkanrike natur, sitt turkise hav, samt laguner med svak bris og soloppvarmet sand, er det bare helt fantastisk praktfullt!

Det er en flott idé å leie kajakker, dra på fiske-, dykke- eller snorkleturer, og dra på utflukter rundt på øya, når du reiser hit på en billig restplassreise. Her er det massevis å se og oppleve, både vakre naturopplevelser og morsomme aktiviteter for alle aldre.

Charlotte Amalie tilbyr glimrende forretninger og små butikker, fine museer og lokale gallerier, samt vakre hus i all verdens farger. Og på toppen av det hele, finner du noen av Jomfruøyenes beste restauranter, caféer og barer her i byen, og rundt om på Sankt Thomas.

Sankt Jan (Saint John) – en liten, grønn og fredelig øy

Øya Sankt Jan (eller på engelsk Saint John) er den minste av Jomfruøyene. Sankt Jan er den grønneste av de tre øyene og kan skryte av store, skogfylte nasjonalparker. Her kan det helt klart anbefales å gå lange fotturer mellom frodige trær, vakre planter og paradisiske blomster. Her passerer du gamle ruiner fra tidligere tids sukkerproduksjon, hvor store sommerfugler flagrer omkring, og du kan se dyr og fugler i all verdens farger og former.

Sankt Jan er også hjemsted for de mest uimotståelige og kritthvite strender med svaiende palmer og krystallklart, varmt hav, hvor det er glimrende snorklemuligheter direkte fra kysten. Du kan oppleve fargerike fisker i alle regnbuens farger, sjøstjerner, sjøpinnsvin og koraller, og om du er ordentlig heldig, kan du se store, elegante hvalhaier og havskilpadder som bedagelig svømmer rundt mellom øyene.

For best mulig å beskytte øyas vakre natur, er det reguleringer på hvor mange hoteller og hus det kan bygges på øya. På grunn av dette, er ikke øya overfylt av turister, men derimot et fint sted for økoturisme og mer primitive former for overnatting.

De to små byområdene, Coral Bay og Cruz Bay, er fantastiske steder å besøke. Her finner du en fredelig stemning av karibisk øyliv krydret med vuggende reggae-rytmer, glimrende restauranter, forretninger og markeder, hvor du blant annet kan kjøpe flettede kurver som er håndlaget av lokale hender.

Sankt Croix – den store, vakre og spennende øya

Store Sankt Croix er den sydligste av de tre vestindiske øyer, og det er også den største. Øya tilbyr en miks av sukkerplantasjer, gamle sukkermøller, kolonibygninger og store fort, spennende byliv, regnskog og fantastiske dykkesteder, og det er generelt roligere her enn på Sankt Thomas.

Øyas to store byer, Frederiksted og Christiansted, har en pulserende og behagelig stemning, hvor du kan shoppe, gå på museer, spise deilige middager, prøve morsomme aktiviteter og se flotte, gamle hus og vakre bygninger – alt sammen tilføyet fargerike blomster, reggae- og calypsomusikk og hilsener fra de svært vennlige og lokale innbyggerne. Det er mange historiske bygninger med danske røtter i Frederiksted og Christiansted. I Christiansted finner du blant annet den gamle, danske guvernørboligen, og i Frederiksted kan du se fortet, hvor Peter von Scholten friga øyas slaver.

Sankt Croix er ikke fullstendig økonomisk avhengig av turisme på samme måte som de andre øyene, og det er med på å gi øya en helt spesiell og tilbakelent stemning.

Du finner mange, store og fantastiske badestrender på Sankt Croix, hvor du kan sole deg i en strandstol, bade og vasse i det varme havet, eller prøve forskjellige morsomme strandaktiviteter. Havet ved Sankt Croix er fylt med et rikt dyre- og fiskeliv, og du får derfor mye for pengene, hvis du leier snorklemasker eller dykkerutstyr her.

Søk også etter restplasser med avreise fra Danmark og Sverige:
Afbudsrejser til Dansk Vestindien | Sista Minuten till Danska Västindiskaöarna