Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Ho Chi Minh City

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 33 712,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 8 114,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Ho Chi Min City / Saigon
Innbyggere
5.000.000
Tidssone
Når klokka er 12.00 i Norge (vintertid), er den 18.00 i Saigon. Når klokka er 12.00 i Norge (sommertid), er den 17.00 i Saigon.

Beste tid å reise

Top
Det bestandig varmt i Saigon, men fra desember til april er det varmest. Fra mai til oktober er det regntid, men selv om det som regel bare regner et par timer hver dag er nedbøren til gjengjeld kraftig.

Reiselitteratur

Top
Lonely Planet ho Chi Min City

Kultur og underholdning

Top
Det e finnes ikke så mye tradisjonell vietnamesisk dans og musikk i Saigon, men nattelivet er derimot godt utviklet med utrolig mange diskoteker, barer og nattklubber. Om våren og i høstmånedene er det høysesong for teatrene i byen, og disse oppfører både musikkforestillinger og teater.

Overnatting / Hotell

Top
I Saigon bygges det nye hoteller hele tiden, og man kan finne alt fra billige hoteller som passer budsjettet til en backpacker, til store luksushoteller. De billige hotellene ligger for det meste i området rundt De Tham og Pham Ngu Lao. Bestill hotell i Ho Chi Minh City her

Lokal transport

Top

Taxi

Kampen om kundene er tøff i Saigon, og det er ikke uvanlig å se to drosjer kjøre om kapp for å kapre en kunde. Det er ikke så mange drosjer som har taksameter, så det er best å avtale prisen på forhånd. Det er også mulig å leie biler med sjåfør i Saigon.

Annen transport

En cyclo er en vietnamesisk sykkeldrosje. Mange store hoteller har tilknyttet cycloer til seg, selv om cycloene har forbud mot å kjøre i noen deler av byen. Etter at solen har gått ned er det best å bare bruke hotellets cycloer på grunn av at det er mye kriminalitet i Saigon.

Spesielle forhold

Top
Dersom man har lyst til å kjøre cyclo etter solnedgang skal man bruke de som er tilknyttet hotellet.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.