Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Hanoi

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 7 732,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Ha Noi
Innbyggere
1.400.000
Tidssone
Når klokka er 12.00 i Norge (vintertid), er den 18.00 i Hanoi. Når klokka er 12.00 i Norge (sommertid), er den 17.00 i Hanoi.

Beste tid å reise

Top
I forhold til været er det best å besøke Hanoi fra april til juni, og fra september til desember. Resten av året er preget av varme, fuktighet og kraftige regnskyll om sommeren (juli til august), og en kald og fuktig vinter (januar til februar). Hanoi er spesielt sjarmerende om høsten.

Reiselitteratur

Top
Lonely Planet Hanoi Byen er også beskrevet i alle reisehåndbøkene om Vietnam.

Kultur og underholdning

Top
Når det arrangeres vårfest i de første ukene etter Tet, det kinesiske nyttåret, er det glade dager og mye liv i gatene i Hanoi. Det berømte vanndukketeateret Thang Long, hvor vannoverflata brukes som scene, holder også til i Hanoi, og holder forestillinger hver kveld.

Overnatting / Hotell

Top
I Hanoi finnes det alle typer hoteller. Noen av de hyggeligste kan man finne i den gamle delen av byen. Mange kafeer har informasjon om hvilke hoteller som er billige og gode. Generelt er det litt dyrere å overnatte i Hanoi enn i resten av Vietnam. Bestill hotell i Hanoi her

Lokal transport

Top

Taxi

Etter hvert er det etablert noen drosjeselskaper i Hanoi. Sjåførene snakker litt engelsk, men det er bare et fåtall som kjører etter taksameteret. Det er fortsatt mest vanlig å leie en bil med sjåfør gjennom hotellet som man bor på.

Annen transport

Man kan leie sykler og scootere på mange hoteller. Dette er den mest effektive og frie måten å komme seg rundt på. Det er også bybusser i Hanoi, men rutesystemet er ikke så helt enkelt å finne frem i.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.