Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Firenze

Fakta

Top
Lokalt navn
Firenze
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 12.00 i Firenze.

Beste tid å reise

Top
Firenze kan besøkes året rundt, men vil man oppleve byen fra sin vakreste side og unngå vinterkulden og den hete sommeren, er månedene fra mars til mai samt september og oktober optimale tidspunkt.

Reiselitteratur

Top
Eyewitness Travel Guides: Florence and Tuscany

Kultur og underholdning

Top
De to største festivalene i Firenze er Festa del Patrono og Calcio Storico, som begge avholdes den 24. juni. Under festivalene spilles der fotballkamper hvor deltagerne er ikledd kostymer fra 1500-tallet. Dessuten kan man i juni oppleve Italias eldste musikkfestival, Maggio Musicale Fiorentino, i Firenze.

Overnatting / Hotell

Top
Det er over 150 hoteller i Firenze, så det er mange rom å velge mellom. Hotellene ligger i forskjellige prisklasser, så der er noe for enhver smak. Dessuten finnes det en del hostels i byen, i tillegg til enkelte campingplasser. Det er en god ide å bestille på forhånd, siden Firenze er så populær blant turister. Bestill hotell i Firenze her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er taxier i byen. Det er lettest å finne dem ved en taxiholdeplass eller bestille en per telefon.

Annen transport

Det går lokale busser i Firenze som dekker stort sett hele byen. Man skal være oppmerksom på at billetten skal kjøpes før man går på bussen. Billettene kan kjøpes i aviskiosker eller på bussterminaler.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.