Severdigheter Donau

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 726,- Fra 1 263,- -
Charter (fly+hotell) Fra 1 025,- Fra 2 735,- Fra 2 855,-
Prisene er pr. person

Severdigheter

Den romerske by Aquincum (Budapest)
Den romerske byen Aquincum ble grunnlagt i det 1. århundre og er veldig godt bevart. Man kan stadig se hvor de offentlige badene lå, og man kan betrakte restene av templet som ble bygd til ære for solguden Mithras. Det finnes et museum i området som setter Aquincum i et historisk perspektiv.
Området Óbuda (Budapest)
Óbuda er et av de eldste og mest interessante områdene i Budapest. Det mest bemerkelsesverdige i området er de romerske ruinene og de små hyggelige gatene og husene som skaper en spesiell atmosfære. Området har også en del museer å vise frem, blant annet det imponerende Kiscelli Museum.
Slottsområdet (Budapest)
Slottsområdet i Budapest gjemmer på noen av byens viktigste monumenter og museer. Det Kongelige Palass ble bygd i det 13. århundre og ligger i et område som også har en gammel bydel. En mur omkranser slottsområdet, som er en av de største severdighetene i Budapest.
Båtturer (Donau)
Ved et besøk i Budapest er en båttur på Donau en av de største severdighetene. Underveis kan man nyte synet av de mange romantiske broene, og man kan betrakte smykkeselgere og antikvariater langs Donau.
Cruise (Donau)
Fra Budapest kan man dra på lengre cruise langs Donau, hvor turen inkluderer middag og underholdning ombord. Disse turene er relativt dyre, men er også en opplevelse. Man får sett Budapest fra en annen vinkel og opplever samtidig det ungarske kjøkken og ungarsk dans og musikk.
Den gamle festningen Visegrád (Donau)
Følger man elven Donau noen kilometer vekk fra Budapest finner man den gamle festningen Visegrád. Stedet var engang en kongelig festning, men er nå et turiststed. Det kongelige palasset fra det 15. århundre er blitt restaurert og ombygd. På Kong Matthias Museum kan man se mange interessante arkeologiske funn. Man kan seile av Donau til Visegrád fra Budapest.

Område og byguider

Område: 
• Balaton
• Donau
By: 
• Budapest
• Eger
• Pécs
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK