En smilende kvinne tar en selfie foran en vakker utsikt over et landskap med vann og trær.

Her er Norges beste reiseblogg 2016 – og nummer 2 og 3

Kenneth Karl Nielsen
Siden begynnelsen av januar har atskillige norske reiseblogger deltatt i konkurransen Norges beste reiseblogg, og nå har vi funnet topp 3. Det var mange gode blogger med i konkurransen, og det var vanskelig å kåre de beste. Først utvalgte vi 10 finalister, deretter fant vi de 3 beste, og til slutt stod vi igjen med vinneren.

Vinneren ble: Hamacareise.com

En nettside med titler som beskriver praktiske reisetips, reisefotografering og reiseunderholdning. Nederst til venstre er en kvinne som smiler, og til høyre er et portrettbilde av en annen kvinne med tekst om henne.Hamacareise fikk toppkarakter både for innholdet, som er personlig, nyttig og inspirerende (med blant annet personlige videoer), og det flotte visuelle uttrykket. Man får virkelig lyst til å reise når man leser denne bloggen. I tillegg er siden enkel å navigere rundt på.
«Guide til backpacking» som finnes under kategorien «Praktiske reisetips» trekkes frem som eksempel på godt innhold, og hvis man melder seg på nyhetsbrevet får man en god og nyttig reiseplanlegger.
Hamacareise fremstår som et personlig reiseunivers med mange gode reisetips til både før reisen og mens man er på tur, og mange artikler som inspirerer til å reise. Her finner du også en kategori med reisefotografering, og dette gir bloggen en ekstra dimensjon.

Ingeborg, som står bak bloggen, sier at:
”Det er utrolig stas at Hamaca Reiseblogg er kåret til Norges beste reiseblogg! Jeg har nå delt reiseopplevelsene mine i over 5 år, og synes det er utrolig gøy å kunne inspirere andre reiseglade og å hjelpe leserne mine til å reise på egenhånd. Min mening er at reising er livets beste skole. Både fordi vi lærer så mye om oss selv, om verdens mangfold og om det å støte på nye utfordringer. I tillegg opplever jeg at reising gjør oss mer takknemlige for de godene vi har og mer tolerante og uredde for det ukjente – egenskaper jeg tror verden desperat trenger mer av nå om dagen.

Planen videre er å fortsette historiefortellingen i nye deler av verden og dele flere reisetips fra rare, vakre og interessante steder jeg kommer over på veien. Det blir noen småreiser nå før sommeren, men det jeg gleder meg ekstra mye til i år er å reise til et helt nytt kontinent, Sør-Amerika! Fra juli ønsker jeg å bruke et halvt år på blant annet å lære meg spansk, vandre på stier i Amazonas, sjekke ut dyrelivet på Galapagos, ta rare bilder i saltørkenen i Bolivia, bestige Machu Picchu og smake en drøss nye vegetarretter på veien.

For de av dere som leser bloggen min regelmessig vet dere at reisefotografering også er en stor del av Hamaca Reiseblogg. Dette ønsker jeg å ta et skritt videre i vår ved å lansere et nettvideokurs i reisefotografering. Gjennom kurset håper jeg å inspirere leserne mine til å utvikle seg som reisefotografer. Ved å bli kjent med hvilke kreative verktøy vi som fotografer har til rådighet og lære hvordan lyset påvirker motivet, kan reiseopplevelsene fanges på nye, interessante måter.”

Nummer 2 i konkurransen ble: Reiselykke.com

En nettside med hovedoverskriften reiselykke og flere underartikler som Seaham Hall: Luksus i historiske omgivelser, Ambassador for Impact Norway, Reisetrender 2016 og reiseguide til oman.

Reiselykke er en utrolig flott blogg med mange spennende inspirasjonsinnlegg og nyttige reisetips.

Bloggen er oversiktlig, så det er lett for leserne å finne det de leter etter. Den er inspirerende og velskrevet, og i flere av artiklene føler man nesten at man er der sammen med bloggeren.

Reiselykke er dessuten delikat, har stor bredde, originale destinasjoner og klare, flotte bilder.

 
 
 

Nummer 3 i konkurransen ble: Renatesreiser.com

Nettside med tittelen Renates Reiser, bannerbilde av en solnedgang og teksten 30 ting reisen (og livet) har lært meg på 30 år. Velkomstmelding etterfulgt av bilder og linker til artikler om reiser.

Renates Reiser er en positiv og flott blogg som man blir glad av å lese.

Her er det stort fokus både på gode reisehistorier og på verdifulle reisetips og -råd.

Bloggen er personlig, og det er ingen tvil om at Renate elsker å reise. Dette kommer tydelig frem i tekstene og gjennom alle de flotte bildene.

 
 

Du kan lese mer om konkurransen her

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.