Parferie – 10 gode råd til en vellykket reise

Maria Erica Jensen

Det er så herlig å være på parferie i utlandet med sin elskede, fordi man endelig får muligheten til å være sammen hele dagen i flere dager i strekk. Det er jo ofte bare noe man drømmer om når man er hjemme i Norge. Men hvordan får dere en så god parferie som mulig?

En parferie er en fantastisk mulighet for å få fantastiske opplevelser og minner sammen som dere kommer til å huske i årevis, og som binder dere sterkere sammen som par.

Men noen ganger kan dere også komme til å gå hverandre litt på nervene, fordi dere nettopp er så mye sammen. Det er nemlig ikke det samme å være ute å reise som det er å være hjemme.

Hva kan dere gjøre for å unngå at det oppstår gnidninger i forholdet på ferien?

Det har vi skrevet ned 10 forslag til, som dere kan bruke for å få en fantastisk ferie sammen.

1. Vær et team

Aktiv parferie

Det første og viktigste dere må huske når dere er på parreise er at dere er et team.

Det betyr at du skal tenke på hva det er dere har lyst til å oppleve på reisen, i stedet for å kun tenke på hva det er du vil oppleve.

Dessuten er det utrolig viktig at dere legger staheten og mange av de gamle vanene igjen hjemme, for det å reise som par krever at dere er mer overbærende med hverandre.

2. Gå på kompromiss

Selv om dere er gode til å se hverandre som et team kan dere havne i situasjoner der dere er uenige om hva dere skal gjøre.

Derfor er det utrolig viktig å kunne gå på kompromiss.
Kompromisser er helt essensielle i et parforhold, og dette gjelder ikke minst når dere er på reise sammen.

Vær åpen overfor de forslagene partneren din kommer med, og ta deg tid til å ordentlig forklare dersom du synes det er noen deler som du ikke mener er optimale.

I tillegg til kompromisser er det viktig å kunne si unnskyld, så øv deg i det hvis du ikke allerede er god til det.

3. Husk romantikken

Voksenferie

Romantikk er en viktig del av å reise som par – eller bør i hvert fall være det.

Gjør noe romantisk sammen. Gå for eksempel ut og spis et lekkert måltid med god vin på et sted med god plass og tid til at dere kan se hverandre dypt inn i øynene.

Gå en måneskinnstur på stranden mens dere holder hender, eller dra på en konsert der dere kan danse tett eller sitte å holde hender mens dere nyter musikken.

Eller ligg en hel dag i hverandres armer på hotellet. Det er ikke bortkastet ferietid, men heller romantisk kvalitets-ferietid.

4. Ta vare på hverandre

Når dere er sammen på parferie i utlandet er det viktig å huske at dere kun har hverandre – også når ting ikke går som dere hadde tenkt.

Aktiviteter på parferie Det er for eksempel aldri hyggelig å være syk når du er på reise, men når du har en partner som henter halspastiller, cola eller kjøper en bok til deg og spør hvordan du har det, er det ikke fullt så ille.

På samme måte er det godt for din partner å merke at du tenker over om han/hun føler seg trygg på gaten, på båten, på flyet eller hvor enn dere er.

Det er viktig, fordi partneren din ikke skal gå rundt og føle seg alene. Det kan nemlig gjøre en ubehagelig situasjon verre enn den kanskje egentlig er.

Så vær oppmerksom på at partneren din (uansett kjønn) kan ha bruk for å for eksempel kjenne en beroligende hånd på skulderen hvis dere havner i en vanskelig situasjon.

5. Det er et felles ansvar å ha en god parferie

Dere er begge to på ferie, så dere har et felles ansvar for at det er styr på ting. For eksempel at hotellrommet er ryddig, eller at flybillettene er klare. På den måten blir ferien så god som mulig.

Gode råd om parferieKanskje har dere noen faste regler om hvem som gjør hva når dere er hjemme, men når dere er på ferie må begge passe på at den ene ikke står med alt ansvaret selv.

Hvis dere foretrekker at hver av dere har ansvar for bestemte deler av ferien bør dere avtale dette på forhånd.

Det er så synd hvis dere ender opp med å krangle fordi du kanskje ikke har lagt det brukte undertøyet ditt i skittentøyposen, eller at partneren din ikke har funnet frem et kart over byen, som du mente var partneren din sin oppgave men som partneren din ikke visste noe om.

6. Ha én bestemme-dag hver

Det er en god idé at dere begge har en dag hvor det kun er den ene som bestemmer hva dere skal oppleve sammen. Da får dere begge to sett det dere har lyst til, og får attpåtil oppleve det sammen.

Husk at når det er partneren din sin tur til å velge, er det din oppgave å ta godt imot partneren din sine idéer og gjøre det du kan for at dere får en fin dag – også selv om forslaget ikke faller helt i smak.

Dere velger selvfølgelig ikke opplevelser eller attraksjoner som dere på forhånd vet at kan være ubehagelige for den andre. Hvis partneren din har høydeskrekk kan du selvsagt ikke kreve at han eller hun blir med opp i Eiffeltårnet.

7. Gjør noe morsomt sammen.

Reise som par

I et parforhold er det viktig å kunne le sammen.

For noen par er det sånn at dere er svært ulike når det kommer til blant annet hvilke filmer, hendelser eller spøker dere synes er morsomme. Da kan dere eventuelt finne noe annet dere kan le av sammen.

Dette kan være lettere når dere er på ferie sammen, for da er dere ofte mer avslappede og glade.

Kanskje dere ser en teaterforestilling med en spesiell type klovn dere begge synes er morsom. Dere hadde kanskje aldri oppdaget at dere har klovnen til felles dersom dere ikke hadde vært på reise sammen. Da er det bare om å gjøre å finne filmer og andre teaterforestillinger der klovnen opptrer.

Det kan også være at dere skal prøve å finne på noe vilt sammen før dere finner ut av hva begge synes er morsomt.
Det er ofte gøy å ta parferie-bilder der dere gjør morsomme ansikter, rekker tunge eller noe annet merkelig.

Romantisk ferieKanskje dere skal ta såkalte kjærestebilder i en fotoautomat – du vet, en av de gammeldagse typene med forheng og 4 svart-hvitt-bilder som skal tørke i 5 minutter.

8. Gjør ting hver for dere

Noen ganger er det jo sånn at du for eksempel vil gå tur, mens partneren din heller vil ned på stranden. Da kan det jo hende at den ene av dere må gi seg og gjøre det den andre vil. Eventuelt kan dere gjøre ting hver for seg, uansett må dere gå på kompromiss (igjen).

Selv om det kanskje høres litt ergerlig ut å skulle gjøre ulike ting når dere er på ferie sammen, kan det faktisk vise seg å bli til noe positivt.

Det er en god idé å ta litt pause fra hverandre av og til – kanskje bare et par timer, kanskje en hel dag, spesielt hvis dere ikke er vant til å være sammen hele tiden, som dere jo er på parferie. På den måten kan dere få ladet batteriene og ha mer overskudd når dere ses igjen.

Det er herlig å se partneren sin komme glad hjem fra en tur du ikke hadde lyst til å være med på, og se begeistringen i den andres øyne når han/hun forteller om de fine tingene de har opplevd.

Hvis dere prøver å ha noen timer for dere selv kan dere saktens komme til å savne hverandre mens dere gjorde vær deres ting, og da er det jo bare ekstra fint å se hverandre igjen. Det er noe som kan gavne enhver parreise.

9. De vanskelige situasjonene

Parferie

Når dere reiser som par er det noen spesielle situasjoner som gjør at dere lettere kan komme til å krangle.
For eksempel dersom du er trøtt og sulten og lettere blir irritert – også over små, ubetydelige problemer som du ellers ikke hadde brydd deg om.

Det er heller ikke alltid så mye som skal til for at du blir lei deg eller sint hvis du er stresset eller bare har fått for mye.

Stress og reisedager med mye venting og lange flyturer kan være ømtålige tidspunkter på parferien, så da gjelder det å gi hverandre pusterom.

Vær ærlig, og fortell det til partneren din dersom du irriterer deg over noe, før det blir et stort problem. Dere er nødt til å snakke med hverandre om problemet for å få løst det med det samme, så dere raskt kan fortsette den herlige parferien.

10. Se styrken i å bli bedre kjent

Dere kommer helt inn på livet av hverandre når dere er på parferie, for dere får sett noen sider av hverandre som dere ellers aldri hadde fått sett – og det er både gode og mindre gode sider.

Badeferie for voksneDet kan være en stor styrke for dere å oppleve de sidene hos hverandre når dere er i utlandet sammen, for da kan det være lettere å ha overskudd til å snakke om det, i forhold til hvis det foregår hjemme i en travel hverdag.

Når dere kommer hjem har dere lært mye om dere selv og hverandre, og det er en kjempefordel når hverdagen melder sin ankomst.

Da har dere kanskje lært noen nye måter å glede hverandre på, og dere er kanskje blitt bedre til å håndtere vanskelige situasjoner fordi dere allerede har prøvd å takle dem mens dere var ute å reise.

Så se styrken i å bli bedre kjent på flere måter enn dere hadde gjort dersom dere bare hadde vært hjemme.
Ha en herlig parferie!

Toppfoto (c) istockphoto / pixdeluxeLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy