Charterferie: Slik finner du den beste og billigste ferien

Charterferie: Slik finner du den beste og billigste ferien

Ole Stouby

Her får du gode råd om hvordan du enkelt finner en charterferie som svarer til dine behov og hvordan du samtidig sparer masse penger.

For de fleste nordmenn betyr ferier – spesielt sommerferien – uendelig mye. Vi setter kryss i kalenderen, teller ned og håper at årets ferie skal bli uforglemmelig.

Selv om du føler at det er lenge til neste ferie vil du garantert gjerne bestille den i god tid. Du er sikkert primus motor når ferien skal planlegges og har et sterkt ønske om at hele familien skal få en best mulig opplevelse og noen gode ferieminner dere kan leve lenge på. Samtidig vil du selvfølgelig gjerne finne ferien til lavest mulig pris. Noen ganger kan det være vanskelig å ha overblikk over reisemarkedet og alle mulighetene du har å velge mellom.

Mest kjent er charterferien som du bestiller hos et charterselskap, og den har mange fordeler. En charterferie er trygg og god. Det finnes guider på destinasjonen, man tilbys transport til og fra flyplassen, man kan bestille utflukter og det finnes ofte konsepter med aktiviteter for barn og mange andre ting som gjør alt lett og behagelig.

Charterferie

Billigere og mer fleksible solferier

De siste årene har det likevel dukket opp alternativer som gjør reisen mer fleksibel og i mange tilfeller også billigere enn en tradisjonell charterferie.

Hos flere reisebyråer kan du for eksempel kjøpe en pakkereise med rutefly inkludert hotell eller leilighet til en av de mest populære charterdestinasjonene. En av fordelene ved å velge rutefly er at du selv kan bestemme varigheten på reisen din, for eksempel 5, 9 eller 12 dager i stedet for et antall hele uker.

Du kan også velge å kjøpe flybilletten hos et fly- eller charterselskap og så selv bestille oppholdet, for eksempel etter å ha brukt en hotellsøkemotor.

I tillegg til de alternative reisetypene finnes det en rekke gode råd som kan hjelpe deg med å finne den perfekte solferien og samtidig spare masse penger. Her finner du et utvalg av de beste rådene:

Bestill i god tid, så får du det du vil ha.

Jo tidligere du bestiller jo større er utvalget, og du kan sikre deg akkurat den ferieboligen du ønsker til en fornuftig pris.

Reis utenfor skoleferiene

Da er ikke etterspørselen så stor og du kan spare opptil 50 prosent.

Vær fleksibel ved valg av avreiselufthavn

Det kan hende drømmereisen er billigere fra en annen lufthavn enn den nærmeste, eller kanskje er det plass på en reise som er fullbooket fra den nærmeste lufthavnen.

Søk på flere destinasjoner for å finne de billigste reisene

Lag eventuelt en liste over dine kravene til ferien, og velg ut de reisemålene som oppfyller kravene.

Spar tid – bruk en reisesøkemotor

På travelmarket.no kan du søke priser på tvers av ulike reisebyråer, avreiselufthavner og reisemål. Samtidig kan du sammenligne priser mellom charterferier og pakkereiser med rutefly.

Hold øye med prisene til utvalgte destinasjoner – opprett en gratis prisagent

Foreta et søk og opprett en prisagent, så får du hver dag en e-post med en oversikt over de laveste prisene til dine foretrukne reisemål.

Basseng

Velg All Inclusive

Da er alle måltider og som oftest de fleste drikkevarer inkludert i prisen på reisen. På denne måten får du bedre oversikt over feriebudsjettet og samtidig en mer avslappende ferie.

Sett sammen din egen sol- og storbyferie

Hvis det er flere interesser i familien som skal tilfredsstilles, kan du også velge å kombinere storbyferie og solferie. For eksempel er det herlige strender i eller nær Barcelona, Nice, Roma og Lisboa. Hvis du velger å reise med rutefly får du ofte billige flybilletter med lavprisselskapene til disse destinasjonene.

Vi håper at du har fått noen gode verktøy slik at du er bedre rustet til å finne den perfekte ferien. Vi ønsker deg en uforglemmelig ferie, når du kommer så langt.

Hvis du vil ha utdypet noen av rådene og lese flere gode råd og tips til hvordan du finner den perfekte ferien og samtidig sparer masse penger, kan du laste ned den gratis e-boken “Sånn får du billigere reiser” her.

I Travelmarkets reisesøkemotor for Charterreiser finner du pakkereiser med rutefly i samme søk som de tradisjonelle tilbudene fra charterselskapene. På samme side kan du også opprette en charter-prisagent, og få beskjed om de billigste charterreisene.

Er du blant de som har is i magen kan du selvfølgelig også vente til nærmere avreise og kjøpe en restplass. Finn søkemotoren her.

Fotos:
Toppfoto (c) istockphoto © Goodluz
Foto fra stranden © istockphoto / iofoto
Foto fra bassenget (c) istockphoto © macniakPost Comments

  1. Vil takke for mange gode råd.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy