7 spektakulære bassenger det er verdt å reise til

Hedda Bremer

Drømmer du om å bade blant skyskrapere, trær eller fjell, eller kunne du tenke deg å dykke i verdens dypeste basseng? Hvis du har lyst til å drømme deg vekk til eksotiske badesteder kan du ta en titt på denne listen, som inneholder 7 spektakulære bassenger fra Kirgisistan, Kina, Belgia, Bali, Sveits, Singapore og Italia. Hvert basseng er unikt, men har det til felles at de kan gi deg en badeopplevelse av de sjeldne. Kanskje du finner inspirasjon til din neste ferie her?

Nemo 33;

NEMO33, Belgia

NEMO33 ligger i Brussel i Belgia, og er med sine 35 meter et av verdens dypeste bassenger. Det ble bygget i 2004 og temperaturen ligger på 33 grader, takket være en stor mengde solcellepaneler.

Bassenget inneholder rundt 2,5 millioner liter vann og er naturlig nok er et yndet sted for folk som elsker å dykke. Her tilbys dykkerkurs til både nybegynnere og mer erfarne dykkere. Hvis du vil lese mer eller se flere bilder av NEMO33 kan du klikke her.

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands, Singapore

Frister det med en svømmetur 57 etasjer over bakken? Dette såkalt endeløse bassenget ligger på taket av Marina Bay Sands Hotel i Singapore og kan brukes av hotellets gjester. Her får du virkelig en urban badeopplevelse!

Bassenget anbefales for deg som heller vil se skyskrapere enn palmetrær når du bader, og som ikke er redd for høyder. Les mer om Marina Bay Sands Hotel her.

Beijing National Aquatics Center

Beijing National Aquatics Center, Kina

Byggingen av Beijing National Aquatics Center begynte i 2003, stod ferdig i forbindelse med sommer-OL i 2008 og har en total flate på 65000 kvadratmeter. Vannkuben, som den også kalles, ligger tett på Beijing National Stadium, og huset under OL øvelser i svømming, stuping og synkronsvømming.
Kuben er lett å kjenne igjen på grunn av de karakteristiske boblene som skal symbolisere vann, og ser mest imponerende ut fra utsiden. Hvis du vil lese mer om Beijing National Aquatics Center kan du klikke her.

Ubud

Ubud Hanging Gardens Hotel, Bali

Dette verdenskjente og vakre basseng-komplekset finner du ved Bali-hotellet Ubud Hanging Gardens. Her kan du virkelig slappe av i eksotiske omgivelser og la hotellets ansatte oppvarte deg ved bassengkanten.

Bassengene ligger på to forskjellige nivåer, er laget av stein, og gir deg en følelse av å være i ett med naturen. Dette lille paradiset er absolutt verdt et besøk dersom du skal til Bali. Hvis du vil lese mer om Bali kan du klikke her.

Spektakulære bassenger

Bisjkek, Kirgisistan

Ikke mange nordmenn har vært i Kirgisistan, men landet har mye å by på! Urørte sletter, vakre fjell og spennende kultur er bare noe av det du kan oppleve i fjellriket Kirgisistan.

Hva med et bad med utsikt mot snødekte fjell? Hvis du vil lese mer om dette vakre landet kan du klikke her.. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Spektakulære bassenger

Y-40, Montegrotto Terme, Italia

Da Y-40 («The Deep Joy») åpnet i juni 2014 fikk det betegnelsen verdens dypeste basseng av Guinness rekordbok.

Y-40 er 42 meter dypt på det dypeste, har forskjellige nivåer og inneholder blant annet grotter og en gjennomsiktig tunnel man kan gå gjennom. Bassenget ligger i Padova i Italia og er tilknyttet Hotel Terme Millepini.

The Cambrian;

The Cambrian Hotel Adelboden, Sveits

The Cambrian Hotel Adelboden har panoramautsikt mot de sveitsiske alpene. I hotellets basseng kan du lytte til stillheten og nyte synet av spisse topper mot blå himmel.

Her får du virkelig ladet batteriene! Les mer om hotellet her.

Toppfoto (c) istockphoto / zhaojiankang
Foto av The Cambrian (c) The Cambrian Hotel Adelboden
Foto av NEMO33 (c) NEMO33
Foto av Marina Bay Sands (c) istockphoto / tobiasjo
Foto av Beijing National Aquatics Center (c) istockphoto / fototrav
Foto av basseng i Ubud (c) istockphoto / zxvisual
Foto av basseng i Bisjkek (c) istockphoto / ertyo5
Foto av Y-40 (c) Fabio FeroliLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy