Reiseguide til Zanzibar

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 13 773,- - Fra 14 606,-
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Zanzibar
Innbyggere
220.937

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Zanzibar rammes av regntiden mellom mars og mai og i oktober og november. Resten av året kan øyen besøkes i et tropisk, fuktig og varmt klima.

Reiselitteratur

Lonely Planet Tanzania, Zanzibar & Pemba

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 13.00 på Zanzibar. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 14.00 på Zanzibar.

Kultur og underholdning

Hvert år i juli avholdes Zanzibar Cultural Festival, hvor deltagere fra hele verden kommer for å oppleve den tanzaniske kulturen på nært hold. I den lille by Makunduchi, det ligger sør for Zanzibar by, avholdes Mwakakogwa Festivalen mellom juli og august. Det er tale om en festival til ære for en god høst.

Overnatting / Hotell

Top
Det ligger mange hoteller i forskjellige kategorier rundt det gamle araberkvarter Stone Town i Zanzibar by. Også andre steder på Zanzibar går det an å finne hoteller, blant annet på den lille øyen Mnemba Island. Dessuten er det mulig å finne enkelte gjestehus. Bestill hotell i Zanzibar her

Lokal transport

Top

Taxi

Det kjører taxier over hele Zanzibar Town.

Annen transport

På Creek Road ligger busstasjonen hvorfra det går adskillige bybusser samt busser til andre byer på Zanzibar. De to flyselskapene Coastal Aviation og Precision Air tilbyr dessuten en rekke ruteflygninger mellom Zanzibar og Tanzanias større byer.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.