Reiseguide til Trinidad og Tobago

Reiseguide til Trinidad og Tobago

I kombinasjon byr de to øyer på både storbyferie og romantiske hvite strender. Det er herifra Calypsoen stammer, og når man hører oljetønnenes hule lyd i skumringen, fornemmer man virkelig den karibiske rytme og sjel.

Fakta


  • Trinidad & Tobago

  • Port-of-Spain

  • 5.130 km2

  • Hovedspråket er engelsk. Utover dette blir det snakket hindu, spansk, fransk og patois.

  • Romersk katolisme og hinduisme.


  • 1.102.096 (1999)

  • Parlamentarisk demokrati

  • Trinidad er den sydligste øy i Vestindia og ligger kun 11 kilometer fra Venezuela. Øya er 5.128 km2 og gjennomskjæres av tre fjellkjeder. Øyas vegetasjon er en blanding av sydamerikansk og karibisk natur, og her ligger det både regnskog og lavland. Tobago ligger 30 kilometer øst for Trinidad og er kun 30 km stor. Den dominerende natur er tropisk regnskog, men ved kysten finnes det tropiske sandstrender.

Reiseforberedelse

Beste tid å reise

Det er varmt på Trinidad & Tobago hele året, men temperaturene varierer fra 21 til 37 grader. Det er regntid fra juni til november med voldsomme daglige regnskyll. De er allikevel oftest av kort varighet. Det er varmest på øyene fra juni til oktober.

Reiselitteratur

A Birder`s Guide to Trinidad and Tobago
Adventure Guide to Trinidad & Tobago

Lokale forhold

Valuta

Trinidad & Tobage Dollar (TTD), 1 dollar =100cent.

Internettkafeer

Det ligger en del internettkaféer i Trinidad & Tobago, og de ligger alle sammen på Trinidad.

Nødhjelp

Nødsituasjon (999) eller (622 5412).

Driks

Drikkepenger er ikke inkludert i prisen på restauranter og hoteller. Det er normalt å gi 10-15 prosent i drikkepenger. Taxisjåfører får 10 prosent på toppen av prisen.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 07.00 i Trinidad & Tobago.

Mål og vekt

Vekt: kilo
Temperatur: celsius
Avstand: meter

Fotografering

Det er stort sett ingen restriksjoner når det gjelder fotografering. Man skal unngå å fotografere militære anlegg og flyplasser. Vil man fotografere lokalbefolkningen bør man spørre først.

Drikkevann

Normalt er det sikkert å drikke vannet i Trinidad & Tobago. Etter en storm kan vannet allikevel være forurenset, og det anbefalles da å drikke vann fra flaske.

Elektrisitet

115/220 volt AC, 60 Hz.

Atferd og oppførsel

Alt går litt langsommere på Trinidad & Tobago, for her har man det ikke så travelt. Bli derfor ikke opphisset hvis mannen foran deg i køen snakker litt lenge med ekspiditøren . Ellers forventes det at man er alminnelig høflig.

Åpningstider

Banker holder åpent fra 9.00 til 14.00 (mandag-torsdag), og fra 8.00 til16.00 (fredag).
Butikker holder åpent fra 8.00 til16.00 (mandag-torsdag og lørdag), og fra 8.00 til18.00 (fredag).
I Port-of-Spain holder noen butikker lengere åpent.

Mat og drikke

Restauranter og barer har lange åpent i Trinidad & Tobago. De har et stort utvalg av både lokale og vestlige retter på begge øyer. På Tobago serveres forskjellige skalldyrsspesialiteter som hummer, krabbe og alle former for stekt fisk. Maten er sterkt krydret og serveres ofte med ris eller bønner som tilbehør. På Trinidad & Tobago kan man få gimrende rom. De lokale øltyper er Carib og Stag.

Forhold for funksjonshemmede

På de store hoteller forsøker de å bedre forholdene for handikappede med kjøreramper og heiser. Det er allikevel langt fra et handikappvennlig land, og severdighetene har ingen spesielle hjelpemidler for handikappede.

Høytids- og helligdager

Nyttårsdag, 1.januar
Baptistisk frihetsdag, 30.mars
Årsdagen for de indiske arbeidernes ankomst, 30.mai
Arbeidernes dag, 19.juni
Frigjøringsdag, 1.august
Juledag, 25. desember
Annen juledag, 26.desember
Påske, mars eller april
Eid ul Fitr, desember, januar eller februar
Divali, oktober eller november.
Påske, mars eller april
Eid ul Fitr, desember, januar eller februar
Divali, oktober eller november.

Overnatting / Hotell

Camping

Hvis man skal campe på øya, skal man ha campingtillatelse hos Forsty Division, men det er ikke mange steder man kan campe. Man skal passe ekstra på når man overnatter i det fri, på grunn av kriminaliteten.

Hoteller

Det ligger mange hoteller på øyene speielt på Tobago, hvor man har tatt sine forhåndsregler. Det er allikevel en god ide å bestille hjemmenifra, siden man kan risikere at alt er fullt. Man skal også forberede seg på at hotellene er langt ifra billige. Den billigst løsningen er å booke hjemmenifra.

Bed og Breakfast eller pensjonat

Den nyeste trend på øya er Bed & Breakfast. Værtene på Bed & Breakfast stedene er meget hjelpsomme, og man opplever ofte av eieren ringer til en av sine venner hvis stedet hans er fullt. Det hender også at det da kommer en bil og henter en.

Vandrehjem

Det finnes ingen vandrehjem på øyene. Den billigste innkvarteringsform er Bed & Breakfast.

Andre overnattingsformer

Resort
Ordet opptrer mange steder på øyene, noe de også gjør i de øvrige deler av Karibien. Med Resorts mener man et ferieopphold hvor gjestene skal ha det så behagelig så mulig. Derfor er som oftest mat og drikke ofte inkludert i prisen. Vær oppmerksom på at et opphold på et Resort er langtifra billig

Lokal transport

Fly

Det tar ikke mer en 12 minutter å fly mellom øyene, og det er flere daglige avganger. Piarco Aiport på Trinidad, og Crown Point Airport på Tobago.

Buss

Bussnettet på Trinidad er meget begrenset. Det kjøres kun busser mellom San Fernando og Arima. På Tobago kjører det derimot en del busser mellom de større byene. Det er svært billig å kjøre bussene, men de er heller ikke av den høyeste standard.

Tog

Det finnes ingen jernbaner i landet.

Taxi

Det kjører taxier i hele landet, og det er aldri noe problem å få tak i en bil. Taxiene er billige, og ofte kan man få sjåføren til å vente,mens man besøker severdigheter uten å betale ekstra.

Bilutleie

Det finnes en del bilutleieselskaper på øyene. Siden det er populært å leie bil på øya, lønner det seg å booke i god tid.

Båt eller ferge

Hvis man vil seile mellom øyene tar det fem timer. Det seiles alle dager utenom lørdagen mellom Scarboroug og Port of Spain.

Andre transportformer

Billige minivans, som kjører i faste ruter, er øyenes alternativ til busser. De kjører stort sett over alt på øyene.

Spesielle forhold

På Trinidad og Tobago kjører man på venstre side av veien.
Hvert år blir det store De Mas karneval arrangert i Trinidad. Det blir sakt at karnevalet er på høyde med det i Rio, og det tar flere måneder og forbrede.

Finn reisen til Trinidad og Tobago her

Finn inspirasjon til Trinidad og Tobago her

Reisetilbud