Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til St. Petersburg

Fakta

Top
Lokalt navn
Ñàíêò Ïåòåõáóõã
Innbyggere
4.140.735
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 14.00 i St. Petersburg.

Beste tid å reise

Top
I St. Petersburg er det fullt liv hele året, man hvis man ikke er spesielt glad i kulde bør man overveie å besøke byen om sommeren. De varmeste sommermånedene er juni, juli og august, men denne perioden er samtidig temmelig regnfull.

Reiselitteratur

Top
Fodor´s Moscow and Skt. Petersburg Eyewitness Travel Guides: St. Petersburg

Kultur og underholdning

Top
Et par dager i slutten av juni blir det aldri mørkt. Derfor arrangeres den turist-orienterete White Nights Dance Festivalen, hvor deltakere fra nær og fjern kommer seg gjennom hele rekken av russiske folkedanser. Fra 25. desember til 5. januar holdes festivalen for den russiske vinteren, og i slutten av februar sier russerne farvel til vinteren igjen. Denne gangen utenfor byen, hvor man blant annet kan oppleve temmede bjørner.

Overnatting / Hotell

Top
Som i Moskva er innkvarteringsmulighetene i St. Petersburg ikke særlig å skryte av. De store hotellene er nærmest latterlig dyre. Det beste alternativet er vandrehjem , som er billige, og som ligger relativt nær sentrum. Bestill hotell i St. Petersburg her

Lokal transport

Top

Taxi

I St. Petersburg kan man enten benytte seg av de offisielle sjakkmønstrede taxier, eller leie en privat bil. I begge tilfeller er det en god ide å avtale pris før turen begynner.

Annen transport

Som i Moskva er T-banen i St. Petersburg uovertruffen og rikt dekorert. Undergrunnsbanene er en severdighet i seg selv.

Spesielle forhold

Top
Man skal holde seg lang unna vannet fra springen i St. Petersburg. Det inneholder nemlig den fryktede Giardia lamblia-parasitten, som forårsaker diare, magesmerter og kvalme.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.