Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Sibir

Fakta

Top
Innbyggere
33.000.000

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

35 minusgrader gjør noen av Sibirs områder uframkommelige for alminnelige mennesker om vinteren. Men fra januar og utover blir det litt mildere, og om sommeren er det masser av liv i byene langs den Transsibirske jernbane. Hvis man skal gå lengre turer i det sibirske landskapet, skal man være oppmerksom på at mygg, klegg og andre insekter kan være plagsomme i mai, juni og juli. Det anbefales derfor at man reiser i månedene august- oktober.

Reiselitteratur

In Siberia

Lokale forhold

Top

Tidssone

Sibir strekker seg over åtte tidssoner. Når klokken er 12.00 i Norge, er den 16.00 i den mest vestlige delen av Sibir. Når klokken er 12.00 i Norge, er den 23.00 i den mest østlige delen av Sibir.

Kultur og underholdning

Året rundt arrangeres det mange festivaler i det sibirske kjemperiket. De er både av religiøs og folkelig karakter. Eksempelvis feirer de tibetanske buddhistene månens nyttår med Tsagaalgan-festivalen, som varer i ti dager i enten januar, februar eller mars. Byen Irkutsk er vert for Den Russiske Vinterfestival omkring nyttår.

Overnatting / Hotell

Top
De sibirske hotellene er ofte dårligere enn dem man finner i den europeiske delen av Russland. Noen av hotellene har hverken varmt vann eller toalettseter. På den annen side kan man være så heldig å finne velutstyrte og billige hoteller, Men det er sjelden. Bestill hotell i Sibir her

Lokal transport

Top

Annen transport

Tog er klart den beste og mest komfortable måte å se Sibir på. Busser kjører kun lokalt omkring de større byene, fordi veinettet ganske enkelt ikke er utbygget på de lengre strekningene.

Spesielle forhold

Top
Det er vanskelig å forestille seg hvor stort Sibir egentlig er. Områdets areal kan romme hele USA inklusive Alaska, pluss Europa eksklusive Russland. Det er ikke så merkelig at tilreisende ofte kaller turen til Sibir for en ekspedisjon og ikke en reise.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.