Reiseguide til Serengeti Nasjonalpark

Fakta

Top
Lokalt navn
Serengeti

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

De to regntider i henholdsvis mars, april, mai og oktober, november gjør det vanskelig for kjøretøyer å komme frem i nasjonalparkene. Derfor bør man holde seg til månedene umiddelbart før regntiden, så Land Roveren ikke kjører fast. Man bør huske, at mye av dette storviltet er vandret til Kenya og andre steder, når tørken er på sit høyeste.

Reiselitteratur

Serengeti: Natural Order on the African Plain

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 13.00 i Serengeti. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 14.00 i Serengeti.

Kultur og underholdning

Når regntiden har levert sin siste dråpe, og tørken setter inn, kan man i Serengeti National Park oppleve et av de mest fantastiske og underholdende skuer. Enorme flokke av gnuer, mere end en million, vandrer i flokk mot nye gressganger med sultne rovdyr i kjølvannet. Her mister tusener av gnuer liv deres, enten fordi de ikke kan følge med flokken, eller fordi de snubler underveis.

Overnatting / Hotell

Top
Det er fire safari-lodges, to luksus campingplasser og adskillige primitive campinglejre i Serengeti. Bestill hotell i Serengeti Nasjonalpark her

Lokal transport

Top

Annen transport

Mange turister kører den 320 kilometer lange veien fra Arusha til Serengeti i Jeep. En anden mulighet er å flyve direkte til landingsplassen i Serona.

Spesielle forhold

Top
Sist på året vender gnuene tilbake til Serengeti for å nyte oppblomstringen etter den korte regntid. Umiddelbart etter ankomsten bliver fantastisk mange hungnuer drektige på samme tid. Gnuer synkroniserer de biologiske urene, så fødselen også skjer innen for de samme ti minutter. På den måte kan hanngnuene mere effektivt beskytte hungnuene og de nyfødte kalve imot rovdyr.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.