Få billige flybilletter til storbyen Krakow

Billige flybilletter fra Rygge til Krakow

Flott!!
Du har nå prisgaranti
på dette søket!
Reis fra
Reis til
Avreise
 
Retur
 
Reis fra
Reis til
Avreise
 
 
 
 
 
Tilføy strekning
Reisende
1 voksen
Voksne
-
Barn
-
Barnets alder 1
-
Barnets alder 2
-
Barnets alder 3
-
Barnets alder 4
-
Barnets alder 5
-
Barnets alder 6
-
Barnets alder 7
-
Barnets alder 8
-
Barnets alder 9
-
Søk
Reisetype:Retur
  • Retur
  • Enkel
  • Flere reisemål
Billetttype:Economy
  • Economy
  • Economy +
  • Business Class
  • First Class

Fra Rygge til Krakow

Krakow er Polens nest-største by og var landets hovedstad fra 1038 til 1569 (1596). Byen er i dag et av Polens største akademiske, kulturelle og økonomiske sentrum.

Spennende områder i Krakow

De mest populære turistattraksjonene ligger i byens gamle bydel, og Krakows historiske sentrum – som består av den gamle bydelen, distriktet Kazimierz og Wawel Slottet – ble inkludert i UNESCOs verdensarvliste allerede i 1978.

Det jødiske distriktet Kazimierz med den gamle Remuh-synagogen fra 1557, er vel verdt et besøk. Tett på ligger også den tilhørende og nyrestaurerte kirkegården fra 1511. Området som i dag er et viktig sentrum for det kulturelle Krakow, har en masse atmosfære og melankolsk aura.

En helt annen arkitektur og atmosfære finner man i bydelen Nowa Huta, som ble reist under kommunismen som boligområde for arbeidere fra de enorme stålverkene. Arkitekturen er typisk sosialistisk – store, betongbygninger omgitt av grønne parker.

Spor fra andre verdenskrig i Krakow

Et populært besøksmål for turister i Krakow er den nærliggende konsentrasjonsleiren Auscwitz-Birkenau. Det går billige busser fra Krakows sentrale busstasjon til og fra leiren, og flere hoteller arrangerer guidede turer. Området består av originale bygninger, et gasskammer og innkvarteringsområder med små lokale utstillinger, et større museum samt en kinosal som viser en 15-miutter lang film tatt av Ukrainske soldater dagen etter frigjørelsen.

Ikke så mange vet at det også lå en konsentrasjonsleir i selve Krakow, i Podgórze-disktriktet. Området er i dag erstattet av et stort grøntområde med et steinmonument til minne om leirens ofre. Leirens bestyrer - Amon Göths villa – står stadig.

I bydelen Zabloci kan man besøke Oskar Schindlers fabrikk – nå omgjort til et museum om livet på fabrikken samt mere generelle utstillinger om det krigsherjede Polen og Krakow.

Du kan få billige flybilletter til Krakow fra Rygge – et godt alternativ til Gardermoen.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.