Reiseguide til Quito

Fakta

Top
Lokalt navn
Quito
Innbyggere
1.200.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid) er den 05.00 i Quito. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid) er den 06.00 i Quito.

Beste tid å reise

Top
Det regner minst fra mai til september. Kommer man i disse månedene går man glipp av nyttårsfesten hvor man brenner kjempestore dukker og man opplever heller ikke karnevalet i februar med livlige vannkamper hvor alt og alle blir inndratt. Grunnleggelsen av Quito feires i den første uken av desember med blant annet tyrefekting og folkedans i gatene.

Reiselitteratur

Top
Quito Pocket Guide Map

Kultur og underholdning

Top
Den sprelske folkemusikken fra Andesfjellene spilles på gatene og i stredene av små grupper av musikere. Ecuadorianerne foretrekker å lytte til deres elskede folkesanger på de såkalte penas. En pena er en klubb hvor musikere fremfører deres musikk. Gjestene danser ofte, men noen ganger sitter de bare å lytter. Panfløytens forførende toner har en sentral rolle i den ecuadorianske folkemusikk.

Overnatting / Hotell

Top
Det er mange hoteller i Ecuadors hovedstad. De mest falleferdige og til tider enda uhumske stedene ligger i den gamle bydelen, mens hotellene i den nyere bydelen i høyere grad er rene og mer komfortable. I desember kan du risikere at alle de gode stedene er opptatt, så det er smart å reservere på forhånd. Bestill hotell i Quito her

Lokal transport

Top

Taxi

De gule taxiene med de røde TAXI merkene i vinduet er lette å få øye på og lett å stoppe utenfor rushtiden. Ifølge loven skal taksameteret slås til, men leier du en taxi med sjåfør for en dag vil det være hensiktsmessig å avtale en dagspris på forhånd. Det er tillegg for nattkjøring.

Annen transport

De som syns at de normale bybussene er små skramlete sardindåser kan ta en ejecutivo som kun tar passasjerer med så lenge det er sitteplasser. De er litt dyrere og veldig behagelige.

Spesielle forhold

Top
Flyr man til Ecuador kan det forekomme at man for høydesyke i møte med den tynne luften. Ta det rolig de første dagene slik at kroppen vender seg til forholdene. Kriminaliteten er et mindre problem, men alle turister bør ta visse forbehold. Hold et våkent øye med bagasjen og gå ikke alene om kvelden eller på øde steder. De fattige forstedene bør unngås helt.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.