En kvinne betrakter bylandskapet og solnedgangen fra flyvinduet.

Billige flybilletter fra Oslo til Lübeck

Flott!!
Du har nå prisgaranti
på dette søket!
Reis fra
Reis til
Avreise
 
Retur
 
Reis fra
Reis til
Avreise
 
 
 
 
 
Tilføy strekning
Reisende
1 voksen
Voksne
-
Barn
-
Barnets alder 1
-
Barnets alder 2
-
Barnets alder 3
-
Barnets alder 4
-
Barnets alder 5
-
Barnets alder 6
-
Barnets alder 7
-
Barnets alder 8
-
Barnets alder 9
-
Søk
Reisetype:Retur
  • Retur
  • Enkel
  • Flere reisemål
Billetttype:Economy
  • Economy
  • Economy +
  • Business Class
  • First Class

Fra Oslo til Lübeck

Lübeck er ikke bare den neststørste byen i Schleswig-Holstein, men også den eneste byen i den nordlige delen av Tyskland som til tross for bombing under andre verdenskrig har en middelalderbydel av en viss størrelse. Området står i dag del på UNESCOs verdensarvliste.

Opplev Lübeck til fots!
Byen er ikke større enn at man med fordel kan oppleve store deler av den på gåben, og da særlig byens hovedattraksjon – Altstadt – den gamle byen. Middelalderbyen ligger på en øy omgitt av elven Trave og flere kanaler. De typiske middelaldermiljøene ligger sammenblandet med arkitektoniske perler fra andre interessante historiske epoker samt mere moderne arkitektur, og området er et mekka for arkitekturentusiasten.

Områdets kirker er vel verdt et besøk, og de huser i tillegg flere av Tysklands fineste kunstverker. Den største, Marienkirche, en imponerende murstensbygning i gotisk stil, ligger ved rådhuset, midt i byens sentrum.

Den tidligere tyske rikskansler og politiker, Willy Brandt, vokste opp i området, og hans barndomshjem er nå et museum viet hans politiske liv og virke.

Madopplevelser i Lübeck

Lübeck er kjent for sitt brede utvalg av kaféer og pub’er, og de mest spennende og autentiske stedene finner du bortgjemt i de små, smale gatene.

I sentrum av byen finner man en masse restauranter og kaféer for enhver smak, og i den dyre ende ligger Michelin-restauranten Wullenwever, mens hvis du er ute etter godt, lokalbrygget øl så er Brauberger i Alstrasse et godt bud.

Lübeck er ellers kjent for sin marsipan-industri, og det heter seg at verdens første marsipanmasse ble fremstilt i byen i form av marsipanbrød – da mandler og sukker i en periode hvor byen var under militær beleiring, var de eneste tilgjengelige råvarer. Den mest kjente marsipanprodusenten er i dag Niederegger.

Du kan få billige flybilletter til Lübeck fra oslo.