Reiseguide til Mt. Kilimanjaro

Fakta

Top

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Det frarådes å bestige Kilimanjaro i og etter de to regntider, det falder fra mars til juni og fra oktober til desember. De beste måneder er januar, februar og september.

Reiselitteratur

Kilimanjaro & Mount Kenya Climbing Mount Kilimanjaro

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 13.00 på Kilimanjaro. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 14.00 på Kilimanjaro.

Kultur og underholdning

Det mest underholdende ved Mount Kilimanjaro er den storslåtte naturen på og rundt fjellet. Etterhvert som man beveger sig opp ad fjellsiden, kommer man forbi mange forskjellige slags vegetasjon. I bunden finnes en flat og gresskledd savanne. Lengere oppe støter man på den rodig regnskog, det høyere oppe avløses av lav bevoksning, når man kommer over tregrensen. Det siste stykke opp er henholdsvis heteareal, tundra og is.

Overnatting / Hotell

Top
På Kilimanjaro blir man under oppstigningen innkvartert i fjellhytter. Hyttene er oftest utstyret med madrasser og senge, men man bør selv medbringe sovepose. På fjellet ligger også to hoteller, det av mange turister brukes som base for turen mod toppen. Bestill hotell i Mt. Kilimanjaro her

Lokal transport

Top

Annen transport

Midt i mellom Arusha og Moshi ligger Kilimanjaros Internasjonale Lufthavn. Her betjenes flere forskjellige flyselskaper, innenlandske som utenlandske.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.