Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Manchester

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 955,- Fra 2 135,- Fra 2 105,-
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Manchester
Innbyggere
448.900
Tidssone
England følger GMT (Greenwich Mean Time). Om våren stilles klokken en time frem og om høsten stilles den en time tilbake i tråd med dagslys. Dette betyr at når klokken er 12.00 GMT er den: 04.00 i L.A, 14.00 i Cape Town og 22.00 i Sydney.

Beste tid å reise

Top
Været i England varierer dramatisk året rundt. Vinteren kan være bitter kald og våt (i gjennomsnitt fra -4 til 9 grader). De beste månedene å reise i er juni og juli, fordi de ofte er varm og tørr ( vanligvis mellom 12 og 21 grader), men været i England er ikke alltid så forutsigbart. Sydkysten har vanligvis det beste været og det er mildere gjennom hele året, mens det er kaldere vær i nord. Men temperaturforskjellene mellom nord og syd varierer kun med et par grader. Manchester er mye hyggeligere i sommermånedene når det kryr av turister. Prisene faller utenfor sesongen, men byen i seg selv kan være rett kald og forblåst.

Kultur og underholdning

Top
Overalt finner du restauranter, barer og kafèer, men det er i Portland Street og Chinatown du finner de fleste restaurantene i byen. Curry (karryrett) er en favorittrett og den etterfølges ofte med en tur i byen på en av de mange barene, klubbene og pubene. Det er et stort og profilert homoseksuelt miljø og musikk i alle sjangre, fra klassisk til house. Wimbledon: Juni - 9. En verdensberømt internasjonal tennisturnering som holdes hvert år og som kan dateres tilbake til 1877. Notting Hill Carnival: Holdes omkring den siste helgen i august og det er en musikalsk og visuell feiring av Londons folkegrupper. The Chelsea Flower Show: Andre helgen i mai. En fantastisk samling av blomsterdesign. The F.A Cup: Mai. Den årlige fotballturnering når sitt klimaks. Great British Beer Festival: 1 aug - 5 aug. En verdsetter og smaker over 300 britiske og internasjonale ølsorter. Oxford/Cambridge Boat Festival: Sent i mars. To av verdens eldste og mest kjente universiteter konkurrerer i et båtrace langs elven Thames. Trooping Of The Colour: 2 juni, 9 juni, 16 juni. Et flott og fargerikt show som markerer Dronningens fødselsdag. Også kjent som Dronningens fødselsdagsparade. Open Air Theater: 7 juni - 9 sep. Opplev Englands mest feirede teater i herlige utendørsomgivelser i Regent`s Park gjennom sommermånedene. Royal Academy Summer Exhibition: 29 mai - 7 aug. 10 000 kunstverk i forskjellige stiler og standarder stilles ut foran fremtredende akademikere for å bli vurdert. Meltdown Festival: 16 juni - 2 juli. 14 dager med musikalske begivenheter, noen og andre ikke. Festivalen blir presentert av forskjellige kjendiser innenfor musikk hvert år.

Overnatting / Hotell

Top
Hvis du reiser på budsjett er det nok lurt å bo utenfor sentrum for her finner du de billigste overnattingsstedene. Hoteller, gjestehus og B&B er tilgjengelig og mange av de større hotellene tilbyr rabatt i helgene. Ungdomsberger og Universiteter tilbyr billige og enkle rom. For bestilling, kontakt YHA på: Manchester@yha.org.uk eller Universitetet (rom er tilgjengelig fra sent i juni til sent i september) på telefon 0161 275 2888. Bestill hotell i Manchester her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxier er tilgjengelig i hele byen.

Annen transport

Det er lokalbusser i byen. Manchester har også en metro som går fra Piccadilly Station i øst til Victoria Station i nord. Ulike reisekort er tilgjengelig. Et syv dagers kort koster rundt £6.50 og du kan reise med alle bussene i byen. For ytterligere informasjon besøk Travel Shop syd for Piccadilly Gardens eller ring GMPTE bussene på telefon: 0161 228 7811.

Spesielle forhold

Top
Som i alle andre større byer anbefales det at du har dine verdisaker med til enhver tid. Manchester er en pulserende by og det er mye liv fredag og lørdag kveld. Ta selvfølgelige forholdsregler.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.