Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til London

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 1 873,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
London
Innbyggere
7074,300
Tidssone
England følger GMT (Greenwich Mean Time). Du kan dra til Greenwich Park i syd London hvis du ønsker å se det med egne øyne, de holder time linjen klar for inspeksjon hele dagen. Om våren stilles klokken en time frem og om høsten stilles den en time tilbake i tråd med dagslys. Dette betyr at når klokken er 12.00 GMT er den: 04.00 i L.A, 14.00 i Cape Town og 22.00 i Sydney.

Beste tid å reise

Top
Været i England varierer dramatisk året rundt. Vinteren kan være bitter kald og våt (i gjennomsnitt fra -4 til 9 grader). De beste månedene å reise i er juni og juli, fordi de ofte er varm og tørr ( vanligvis mellom 12 og 21 grader), men været i England er ikke alltid så forutsigbart. Sydkysten har vanligvis det beste været og det er mildere gjennom hele året, mens det er kaldere vær i nord. Men temperaturforskjellene mellom nord og syd varierer kun med et par grader. London er en hovedstad som fint kan besøkes året rundt. Om sommeren er det flere turister enn ellers i året, men prisene holder seg stort sett stabile året rundt.

Reiselitteratur

Top
Lonely Planet Guide To London, The London Mini Rough Guide, London Life og London On Line.

Kultur og underholdning

Top
Dette er London. Her er klubb kultur, kafe kultur, musikk kultur, gate kultur og alt annet som den internasjonale "culture vulture" måtte ønske. London er en 24 timers by og kan nytes dag som natt. I West-End finner du 50 teatre, 20 kinoer og en rekke restauranter og nattklubber for enhver smak. Covent Garden kan skryte av et livlig miljø med variert gateoppvisning - ofte til langt på natt. Soho har mange barer og 24 timers coffee shops, så hvis du har penger er Soho stedet.

Overnatting / Hotell

Top
Det er ikke vanskelig å finne overnatting i London, men sammenlignet med andre steder betaler man dyrt. Hotellprisene er høye og ungdomsbergene er blant de dyreste i verden (selv om det er mange av dem). De billigste overnattingsstedene ligger ved jernbanestasjonene, Paddington, Victoria og Earls Court og de dyreste ligger i West-End området og Knightsbridge området. Jo lengre vekk fra sentrum man kommer jo mindre betaler man for overnatting. Bestill hotell i London her

Lokal transport

Top

Taxi

Du kan stoppe en av Londons besrømte taxier fra en hvilken som helst travel gate hele døgnet. Prisen er høy i både svarte taxier og minitaxier, men de svarte taxiene har mer plass og er mer pålitelige. Det finnes minitaxier uten lisens - prøv og unngå å bli presset til å leie en slik (av forståelige grunner). Et telefonnummer til minitaxiene kan fås på de fleste hotellene og restaurantene og det finnes taxiholdeplasser i mange gater.

Annen transport

Transport i London trenger egentlig ingen introduksjon. Double Decker bussene er effektive og det er også deres moderne motstykke. Bussprisene er blitt lokale så du betaler enten £1 for en hvilken som helst reise fra sentrum eller 70p fra områdene utenfor sentrum. Den hurtigste måten å komme rundt på er med undergrunnsbanen. Skal du reise flere ganger lønner det seg å kjøpe et Travelcard som du kan bruke på buss, tog og undergrunnsbanen innen visse soner. Billettene, så vel som kart og guide, kan kjøpes på alle undergrunnsstasjonene. Vær forsiktig - i rushtiden (8.30 - 9.30 og 17.00 - 19.00 alle hverdager) er det mange mennesker, så med mindre det er absolutt nøvendig bør man unngå å reise i dette tidspunktet.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.