Et luksuriøst bassengområde med solsenger og parasoller under en klar blå himmel.

Reiser til Jordan

Finn ditt livs charterreise – til Jordan! En charterferie i Jordan er som et eventyr som går i oppfyllelse. Landet er et overflødighetshorn av kulturelle inntrykk.
Bedøm reisemålet (97 bedømmelser)
4.5

Solfylte, historiske Jordan

I løpet av et år besøker rundt åtte millioner turister Jordan. Feriegjestene kommer til det fortryllende landet blant annet for å besøke alle de historiske og utrolig vakre stedene. Jordan er også landet som mange charterturister velger som destinasjon på grunn av de gode mulighetene for helseturer.

I løpet av de siste årene har Jordan også vært gjenstand for et stigende antall øko- og naturturister som kommer for å se den fantastisk flotte naturen og for å nyte landets velværetilbud, ofte bare kalt wellness.

Historiske Jordan

Kongedømmet Jordan er rikt på historiske steder. De fleste kjenner til Petra som siden 1985 har stått på UNESCOs verdensarvliste. Petra er også et av de sju nye verdensundrene og uten tvil den mest kjente turistattraksjonen i landet.

Petra ligger en tre timers kjøring fra hovedstaden Amman. Turister som kommer til Petra må rett og slett gni seg i øynene. Dypt begravd i en ørkenkløft dukker vidunderet opp – det er belønningen for en kilometers vandretur gjennom kløften hvor klippeveggene reiser seg 200 meter opp over turistene.

På en sikker turistmessig andreplass ligger den gamle byen Jerash som var bebodd i minst 6.500 år. Byen blomstret under Romerriket og er den best bevarte romerske provinsbyen i verden. I århundrer var stedet gjemt under sanden, som dermed bevarte og beskyttet den storslåtte byen.

Charterturister i Jordan kommer ikke til å mangle historiske monumenter, byer eller borger å besøke. Her finner man også en lang rekke vitnesbyrd om de modige tempelridderne som dro til Midtøsten. I dag er landet heldigvis mer fredelig.

Jordan-floden i seg selv er også noe turistene gjerne vil se. Et tilsvarende vakkert syn er Wadi Rum, eller Månedalen, som er skåret ut i sandstein- og granittklipper. Dalen ligger sør i Jordan og er den største ”Wadi” i Jordan. Dette er uspolert natur som rører naturelskernes hjerter.

Rødehavet

Rødehavet trekker naturligvis til seg tusenvis av turister fra hele verden. Det klare, blå vannet byr på utmerkede dykkemuligheter. Her kappes fargestrålende fiskestimer og koraller om å være skjønnest.

Det kommer også mange turister til Dødehavet. Det er en innsjø som ligger 410 meter under havoverflaten, og har et så saltholdig vann at man ikke kan synke. Turistene kommer hit særlig for å nyte godt av et spa- og helsetilbud ut over det vanlige. Det saltholdige vannet og det gode klimaet er ettertraktet av charterturister fordi det sammen skal ha helbredende virkning.

Klimaet i Jordan er nemlig solfylt og mildt. Her går man ikke rundt og svetter hele tiden, selv om solen skinner i opptil 13 timer om dagen i sommerperioden. Da er temperaturen på mellom 20 og 35 grader, men siden luften er tørr blir det ikke en tung og trykkende varme. Om vinteren ligger temperaturen ofte på en 15 grader.

Smak på Jordan

Når man reiser ut i verden er en av de store opplevelsene «å smake på landet». Mat sier mye om en befolkning og deres kultur, og Jordan er ikke noe unntak. Det lokale kjøkken er en unik blanding av øst og vest.

En av ingrediensene som går igjen er kikerter. De finnes i utallige jordanske retter. Til all mat blir man servert det deiligste brød i forskjellige arabiske varianter. Det er noe som chartergjestene bare elsker. I Jordan får man også en god dip til maten, og så er jo falafel en uunnværlig del av det jordanske kjøkken. Så smak ordentlig på Jordan når du er på charterferie der, det kommer du ikke til å angre på.

Rundt i landet

Jordan ligger vakkert til mellom ørken og hav, og mellom øst og vest. Det bærer både kulturen og landskapene preg av. Hvis man virkelig vil se landet skal man ut med jeepen til dalene, borgene og havet. Turister har gode muligheter for å ri på hester, klatre i fjell eller dra på vandreturer, såkalt trekking.

Jordan har alt en moderne turist kan ønske seg, og er samtidig et moderne land med respekt for gamle tradisjoner.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Jordan | Charterresor till Jordanien