Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Cape Town

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 860,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Cape Town
Innbyggere
275.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 12.00 i Cape Town.

Beste tid å reise

Top
Cape Town kan besøkes hele året. I januar og februar når det er sommer, er temperaturen ca. 25 grader, og i vintermånedene fra juni til august er det ca. 13 grader. Oppe i fjellene og ved kysten kan det imidlertid bli kaldere, men generelt er klimaet meget behagelig og minner om Middelhavsklima.

Reiselitteratur

Top
Lonely Planet Cape Town

Kultur og underholdning

Top
Man kan dyrke alle former for vannsport i Cape Town, den ligger som kjent til Atlanterhavet. Byen har også et rikt tilbud av teater, musikk og festivaler året rundt. Vil man ha mer rolige kulturelle opplevelser har byen også spennende museer som Old Townhouse, med en vakker samling av hollandske og flamske malerier fra 1700-tallet.

Overnatting / Hotell

Top
Cape Town har et hav av overnattingsmuligheter. Byen har hoteller i alle prisklasser, og man kan også finne mange B&B og gjestgiverier. Det er også gode campingmuligheter litt utenfor byen, og man kan finne private pensjonater. Bestill hotell i Cape Town her

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan ikke bare stoppe en taxi på gaten i Cape Town, man skal ringe fra holdeplassen. Sjåføren forventer 10 prosent i drikkepenger.

Annen transport

Det går lokale busser i Cape Town, og det er togforbindelser til resten av Sørafrika. Det finnes mange såkalte combitaxier. De kjører som regel over lange distanser og er billige, men ikke helt ufarlige.

Spesielle forhold

Top
Området Cape Town ligger i, den sørvestlige Kap-provinsen, er verdensberømt for sine viner. Man kan besøke Stellenbosch, som er sentrum for vinproduksjonen.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.