En solrik strandpromenade med palmer, sittebenker og utsikt til ankrende båter og bysilhuett i det fjerne.

Reiser til Albania

Billige reiser til Albania

Fra Oslo

Fra Bergen

Fra Trondheim

Billige reiser til Albania

  • Utvalgte tilbud

  • Oslo

  • Bergen Flesland

  • Stavanger Sola

  • Trondheim Værnes

  • Oslo, Sandefjord (Torp)

My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltrom
Durres 21. okt fra Oslo, Sandefjord (Torp) 7 netter
2 605,- Velg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltrom
Durres 1. okt fra Bergen Flesland 7 netter
3 925,- Velg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltrom
Durres 8. okt fra Stavanger Sola 7 netter
4 121,- Velg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltrom
Durres 10. okt fra Oslo 7 netter
4 128,- Velg
My Home Guest House
My Home Guest House Classic tremannsrom
Durres 26. sep fra Trondheim Værnes 7 netter
5 332,- Velg
Brilant
Brilant Dobbeltrom
Sarandë 2. sep fra Oslo 7 netter
5 506,- Velg
Bedøm reisemålet (11 bedømmelser)
4.4

Charterreiser til Albania – finn dine reiser på Travelmarket

Her mottas reisende med åpne armer av en befolkning som betrakter gjestfrihet som nasjonens fremste adelsmerke. Her konkurrerer 14 nasjonalparker om turistenes oppmerksomhet, mens solen stråler over hav og strand.

Med uhørt lave priser, et bredt utvalg av muligheter og en charterturisme som fortsatt er relativt ny, er Albania et opplagt feriemål for alle som ønsker å bli kjent med et land mange har fordommer om, og som få har besøkt. Albania har sol, strender, historie, en vennlig befolkning og gastronomi på høyt nivå.
Hvis du finner en av de billige charterreisene til Albania, vil din ferie i Albania sannsynligvis bli den første av mange.

Albanias kyst
Albanias kystlinje inkluderer to hav: i nord Adriaterhavet fra Velipoja til Vlora, mot sør Det joniske hav fra Vlora til Saranda i sør. Adriaterhavskysten byr på lange familievennlige sandstrender med lav vannstand. Innenlandets furuskoger og mange laguner byr på gode muligheter for økoturisme og fugletitting. En av de mest populære strendene ved Adriaterhavskysten er Lalzi-bukten.
Den joniske kysten er mer dramatisk med bratte klipper som stuper ned mot stranden. Her er strendene mindre, smalere og mer steinete, og vannet er dypt helt inn til bredden. Spesielt ved øya Sazan og Dhermi strand er det gode muligheter for dykking med en rikdom av flora, fauna, skipsvrak, korallrev og arkeologiske funn. De viktigste strendene på den joniske kysten er Dhermi, Himara, Saranda og Ksamil.

Saranda ligger en halv times båttur fra Korfu og har en nydelig sand- og steinstrand med krystallklart vann. På grunn av landets varierte klima er det viktig at du vet hvilket ferieområde du foretrekker før du begynner å lete etter charterreiser til Albania.

Albanias indre
Albania er fullpakket med natur- og kulturopplevelser.
Hovedstaden Tirana er et sjarmerende kaos med hus malt i mange farger.

Museumsbyen Berat (Byen med de 1000 vinduer) har karakteristiske hvitkalkede osmanske palasser, og Gjirokastra (Steinbyen) er et utviklingssenter for turisme med fokus på kulturarv. I Gjirokastra kan du overnatte i et av byens mange hus av osmansk opprinnelse.

Durres er Albanias viktigste havneby, både fra et økonomisk og kulturelt synspunkt. Og året rundt kan du oppleve utallige festivaler og kulturelle arrangementer. I denne sammenhengen spiller byens amfiteater, som ble bygget av romerne i det 2. århundre, en viktig rolle.

Utenfor byene ligger landskapene. I den nordøstlige delen av landet, ved grensene til Montenegro og Kosovo, reiser Tropoja-fjellene seg over det omkringliggende landet som klippeøyer i et grønt hav. Utforsk områdets nasjonalparker. Bestig en av de spektakulære fjelltoppene og pust inn den rene luften. Eller søk dypt inn i skogen til Sylbica Doberdol, og sett deg ved et fossefall for å se hvordan den fine disen legger seg på de store trærne. De store fjellformasjonene står hver for seg, slik at deres skulpturelle former kan beundres fra alle vinkler. Adskilt av elver og daler og forbundet av betagende fjellpass.

Mat og mennesker
Albania er et paradis for matelskere. Det albanske kjøkkenet er en kombinasjon av italiensk, gresk, tyrkisk – og albansk. Dykk ned i de lokale spesialitetene: fisk og skalldyr, grillet lam, saftige grønnsaker og søtsaker. Til dette, fremragende viner. Dypp ferskt brød i vill honning, olivenolje og «krattstøv», en deilig blanding av urter og krydder.

Albanere er et vennlig og gjestfritt folk som tar stor ære i at deres gjester har det bra og får mest mulig ut av besøket sitt. De er etterkommere av illyrerne, de første menneskene som bosatte seg i Middelhavsregionen. Om dem sa Mor Teresa: «Illyriens land er himmelen på jord, velsignet med alt inkludert illyrerne – det vil si frie mennesker.»
Besøk albanerne – og oppdag Europas best bevarte hemmelighet.

Søk etter charterreiser til Albania på denne siden.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Albanien | Charterresor till Albanien

Billige reiser til Albania

Charterselskaper med charterreiser til Albania

  • Billige charterreiser med Apollo
  • Billige charterreiser med Escapeaway
  • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
  • Billige charterreiser med TripX