Reiser til Vietnam

Reiser til Vietnam

Reisetema
Alle reisetemaer
Land
Alle land
Reisens varighet
Alle varigheter
Søk reiseforslag
For mange er navnet Vietnam synonymt med krig og ødeleggelse, men det er over 25 år siden krigen sluttet, og landet er etterhvert kommet langt vekk fra krigens mørke skygger. Det langstrakte landet byr på en spesiell kultur som er preget av at det bor mange forskjellige folkeslag i landet. Befolkningen er kjent for gjestfriheten sin og dette gjelder uansett om man befinner seg i den pulserende storbyen Saigon, eller i en liten landsby oppe i fjellene. Naturen er både vakker og storslått, og inneholder alt fra ufremkommelige urskoger, mystiske grotter fruktbare landbruksområder og til vakre sandstrender.
Bedøm reisemålet
4,6
(89 bedømmelser)

Utvalgte reiseforslag fra Vietnam

Halongbukten

Ha Long betyr dragen som kommer ned, og er et av de mest naturskjønne områdene i Vietnam. Spredt rundt inne i bukta ligger det flere tusen øyer av kalkstein i fantastiske former. Øyene er preget av flott natur og spennende huler og grotter.

Hanoi

Vårfesten i Hanoi er en spesiell opplevelse, hvor alle innbyggerne myldrer rundt i gatene i den sjarmerende hovedstaden. Men uansett årstid, så er Hanoi alltid verdt et besøk.

Ho Chi Minh City

Saigon er den byen som vokser hurtigst og den mest moderne storbyen i Vietnam. hver dag spretter det opp nye høyhus i bybildet, og cycloene (sykkeldrosjer), som man brukte mye før, er blitt trengt vekk fra sentrum. Saigon er den eneste byen hvor det er liv nesten hele døgnet.

Hue

Den gamle hovedstaden Hue er blitt strekt preget av perioden som kongelig residens. I sentrum av byen ligger den storslåtte kongebyen hvor regentene bodde. Utover de mange historiske bygningene, har Hue også mye vietnamesisk sjarme og romantikk.

Marble Mountains

Marmorfjellene, i den sentrale delen av Vietnam, er i virkeligheten av kalk, og er fem store klipper som er oppkalt etter de fem elementene (vann, ild, tre, metall og jord).

Mekongdeltaet

Ris- og fruktmarkene kan man se så langt øyet rekker og de avskjæres bare av sirlig kanalsystem. Mekongelva sine avleiringer har gjort at dette området har fantastiske vekstbetingelser og et av de mest fruktbare områdene i Vietnam.

Nha Trang

Den 6 kilometer lange stranda, som starter inne i selve Nah Trang, tiltrekker seg stadig flere turister. Den nydelige byen på Vietnams østkyst har klart å bevare sjarmen sin til tross for at den har blitt en badeby.

Nord-Vietnam

Som turist blir man øyeblikkelig betatt av den fascinerende nordvietnamesiske naturen, som veksler mellom flatt lavland i elvedeltaet, og til ufremkommelige fjell. Mange av minoritetene i Vietnam lever oppe i fjellene, og er stort sett uberørt av tidens gang.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.